Opinia Timisoarei

Inca o lovitura pentru Dominic Fritz. Fostul sef al Politiei Locale Timisoara Dorel Cojan trebuie repus in functie. Sentinta definitiva

TIMISOARA. Incep sa se incheie procesele pe care mai multi angajati ai Primariei Timisoara sau ai institutiilor din subordine le-au deschis impotriva administratiei Fritz. Dupa ce la inceputul saptamanii instanta a decis ca fostul director al Directiei Tehnice, Culita Chis, sa fie repus in functie, insa aceasta nu e inca definitiva, acum, Curtea de Apel Timisoara, a luat o noua decizie. De asta data in privinta fostului director al Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan.

CITESTE SI: O noua lovitura pentru Dominic Fritz. Prima organigrama, anulata de instanta. Culita Chis, inapoi sef in Primaria Timisoara. Sentinta poate fi atacata 

Dupa ce Dominic Fritz a ales sa nu-i mai prelungeasca mandatul in fruntea politistilor locali din Timisoara, in noiembrie 2020, Dorel Cojan s-a adresat instantei.

Iar judecatorii au stabilit ca Dominic Fritz a incalcat legea.

Acum, Curtea de Apel a hotarat ca fostul sef al Politiei Locale trebuie repus in functia pe care a avut-o sau una echivalenta, iar primarul sa ii plateasca lui Dorel Cojan si o despagubire, care este egala cu diferenta intre veniturile pe care le-a obtinut de cand a fost demis si pana la salariile de care ar fi beneficiat daca ar fi fost in continuare sef al institutiei.


Sentinta Curtii de Apel este definitiva si nu mai poate fi atacata pe nicio cale.

Decizia instantei nu il afecteaza pe actualul sef al Politiei Locale, Hajdu Attila, intrucat Dorel Cojan, la momentul la care a plecat din institutie, era incadrat ca director adjunct, astfel ca se va intoarce pe aceeasi funcție.

Exit mobile version