Opinia Timisoarei

Inca o lovitura pentru Alianta Fritz-Nica la Timisoara. UDMR anunta ca-l sustine pe Alfred Simonis la presedintia Consiliului Judetean Timis

TIMISOARA. Dupa ce Partidul Liberal s-a retras, apoi Uniunea Bulgarilor din Banat-Romania a luat hotararea sa faca un pas lateral, iata ca acum si UDMR Timisoara da o lovitura Aliantei Fritz-Nica constituita la Timisoara pentru alegerile locale.

CITESTE SI: Lovitură pentru Fritz și Nica: Și Uniunea Bulgarilor din Banat părăsește Alianța Timișoara Unită

CITESTE SI: Se sparge inainte sa porneasca. Prima retragere din Alianta Timisoara Unita care sprijina candidatii Dominic Fritz si Alin Nica. Anuntul Partidului Liberal

Anuntul a fost facut marti de catre conducerea Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania Filiala Timis.

În baza deciziei conducerii județene a organizației UDMR Timiș, la alegerile locale din 9 iunie 2024, organizația îl va susține pe Alfred Simonis pentru funcția de președinte al consiliului județean Timiș.
Comunitatea maghiară se află în situații diferite în Timișoara față de restul județului, dar scopul UDMR este reprezentarea interesului comunității noastre în toate împrejurările.
La baza acestei decizii pragmatice se află dialogul și acordul dintre părți, finalizate prin asumarea priorităților importante pentru organizația noastră, de la sprijinirea bisericilor noastre istorice, la sprijinirea dezvoltării localităților de interes pentru comunitatea maghiară, la sprijinirea instituțiilor maghiare și a programelor culturale cu interes maghiar din județ, până la inițierea parteneriatelor cu județele și țările aparținând banatului istoric, scopul comun fiind salvgardarea multiculturalismului bănățean.
Decizia nu aduce nicio atingere alianței electorale încheiate la nivelul municipiului Timișoara și nu se referă la lista de candidați la consiliul județean, unde organizația noastră va depune propria listă de candidați„, au transmis reprezentantii conducerii UDMR Timis.

Initial din Alianta electorala Timisoara Unita au făcut parte USR, PMP, Forța Dreptei, UDMR, Uniunea Bulgarilor din Banat și Partidul Liberal.
Uniunea Bulgarilor din Banat si Partidul Liberal s-au retras la scurt timp din această alianta din cauza lui Alin Nica. Mai mult, Partidul Liberal condus de Raul Ambruș s-a alaturat PSD Timis.

Exit mobile version