Opinia Timisoarei

Inca doua contracte reziliate de primarul Dominic Fritz, la Timisoara. Complexurile sportive de cartier, in pericol sa nu se mai faca

TIMISOARA. Au fost reziliate inca doua contracte pe care Primaria Timisoara le avea cu firmele care ar fi trebuit sa faca documentatia pentru doua complexuri sportive de cartier. Este vorba despre contracte semnate in 2018, respectiv 2019, pentru realizarea studiilor de fezabilitate si a proiectelor tehnice pentru bazele sportive din Calea Buziasului si Calea Sagului, aflate intre cele 4 promise de Nicolae Robu la Timisoara inca din primul sau mandat.

„În cazul bazei din Calea Buziașului, contractul cu firma câștigătoare a licitației – Rheinbrucke SRL – a fost încheiat în 22 mai 2018, la un preț de 290.000 de lei, plus TVA. În cazul bazei de pe Calea Șagului, contractul a fost semnat pe 4 aprilie 2019, la un preț de 182.000 de lei, fără TVA, cu P.G.A. Markers SRL.

Ambele contracte prevedeau în prima fază realizarea studiului de fezabilitate în 60 de zile, iar în a doua fază realizarea proiectului tehnic în alte 60 de zile.

La aproape trei ani de la semnarea contractului pentru proiectarea bazei sportive din Calea Buziașului și la aproape doi ani de la semnarea contractului pentru realizarea bazei sportive din Calea Șagului, firmele contractante nu și-au îndeplinit obligațiile din contracte, fapt constatat de Primărie care a decis rezilierea lor. Proiectanții au invocat chestiuni de forță majoră, legate de declanșarea stării de urgență, și, deși s-a încercat negocierea cu aceștia, au încălcat toate promisiunile făcute reprezentanților Primăriei Timișoara”, transmit reprezentantii Primariei.

Edilul spune ca va lua aceeasi masura si cu restul firmelor care nu respecta termenii contractuali.

„Nu putem permite ca niște contracte ce trebuiau încheiate în 4 luni să se întindă pe 3 ani sau mai mulți. Avertizez firmele care vor să participe la licitațiile organizate de Primăria Timișoara să se gândească de două ori dacă au capacitatea de a duce la bun sfârșit toate angajamentele contractuale pe care și le vor asuma. Dacă nu le vor respecta vor plăti pentru fiecare zi de întârziere”, a transmis printr-un comunicat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Dintre cele 4 complexuri sportive de cartier promise de fostul primar, Nicolae Robu, doar unul este aproape de a fi realizat. Este vorba despre cel din Calea Lipovei, unde a fost semant contractul de executie, dar pentru care trebuie eliberata o noua autorizatie de constructie, intrucat cea veche a expirat. Cu toate acestea, primarul Dominic Fritz vrea sa faca anumite modificari in proiect.

CITESTE SI: Probleme inainte de inceperea lucrarilor la primul complex sportiv de cartier din Timisoara, in zona Lipovei. In ce stadiu sunt celelalte planuite de ani buni de primarie 

UPDATE: Reprezentantii Primariei Timisoara spun ca nu au un orizont de timp pentru reluarea licitatiilor pentru cele doua obiective de investitii, pentru care au reziliat contractele. Nu se stie daca vor fi sau nu schimbate caietele de sarcini, in cazul unei relansari a licitatiilor pentru studiile de fezabilitate si proiectele tehnice.

Exit mobile version