Opinia Timisoarei

Inca aproape 80 de milioane de lei pentru spitale din Timisoara si din judet, prin PNRR. In ce vor fi investiti banii

TIMIS. Trei spitale din Timisoara si unul din judet vor mai primi bani de la Ministerul Sanatatii prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Astfel, in Timis urmeaza sa ajunga peste 77 de milioane de lei.

CITESTE SI: Sunt 10 luni de intarziere la proiectul pentru noul stadion de la Timisoara, dupa ani de asteptari. Mai e nevoie de multe avize pana la demolarea batranei arene Dan Paltinisanu 

Cea mai mare suma o primeste Spitalul Judetean din Timisoara, 29,6 milioane de lei. Alte 29 de milioane vor ajunge la Spitalul de Copii Louis Turcanu, iar 19 la Institutul de Boli Cardiovasculare.
Spitalul Orasenesc Deta va beneficia de 14 milioane de lei.

Anuntul a fost facut de deputatul de Timis, Alfred Simonis.

Ministerul Sanatatii a finalizat evaluarea cererilor de finantare depuse prin PNRR si destinate reducerii infectiilor nosocomiale.

Astfel, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu a fost declarat eligibil pentru o finantare de 29 de milioane de lei, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Pius Branzeu – 29,6 milioane si Institutul de Boli Cardiovasculare – 19 milioane de lei. Din judetul Timis, a mai fost selectat pentru finantare Spitalul Orasenesc Deta, cu 14 milioane.

Proiectele au ca scop achizitionarea de echipamente si materiale destinate reducerii infectiilor din spitale, dezvoltarea laboratoarelor de microbiologie si organizarea de saloane moderne, cu un singur pat, pentru limitarea extinderii germenilor patogeni intre pacienti” a spus Alfred Simonis pe pagina sa de Facebook.

 

Exit mobile version