Opinia Timisoarei

Inarmat cu un cutit, prins de jandarmi la primul mars Pride TM dedicat comunitatii LGBTQ+ de la Timisoara. A fost aplicata si o amenda. Foto

TIMISOARA. Primul mars Pride TM a avut parte si de mici incidente, nu numai in timpul defilarii, ci si inainte de aceasta.

CITESTE SI: Iubire, iubire, iubire! s-a scandat la primul mars Pride TM dedicat comunitatii LGBTQ+ la Timisoara. Video 

Un individ a fost prins in parcul Regina Maria, locul in care urma sa se incheie marsul Pride TM, de jandarmii imbracati in civil, in timp ce dezlipea afise ale organizatorilor, alaturi de un amic, pentru a pune altele cu versete din Biblie.

Cei doi au fost luati la intrebari de jandarmi, iar in urma controlului corporal, asupra unuia dintre ei a fost gasit un cutit pliabil, de aproape 15 centimetri. Barbatul care avea cutitul a fost predat politistilor, care vor continua cercetarile.

Premergator evenimentului din Parcul Regina Maria, au fost identificate doua persoane care au dezlipit doua afise postate de organizator. Ulterior au fost legitimate, supuse controlului corporal, iar asupra unei persoane a fost gasit un cutit pliabil. Au fost intocmite actele de sesizare si vor fi inaintate organelor abilitate in vederea continuarii cercetarilor„, au transmis reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis.

In timpul evenimentului din parcul Regina Maria, jandarmii au legitimat 12 persoane si au dat o amenda de 500 pentru tulburarea linistii publice.

Va reamintim, sambata, la Timisoara a avut loc primul mars Pride TM, dedicat comunitatii LGBTQ+ din oras. Evenimentul a inceput in parcul din spatele Postei Mari, unde cei prezenti au ascultat discursuri, dupa care au plecat pe bulevradul Bratianu, bulevardul Revolutiei, peste podul Decebal si s-au oprit in Parcul Regina Maria.

Pe podul Decebal dinspre cartierul Traian, cativa trecatori i-au apostrofat pe participantii la actiune si pe jandarmii care supravegheau marsul. Insa acestia au fost repede potoliti de fortele de ordine.

Exit mobile version