Opinia Timisoarei

In Timis s-au facut 5000 de teste, in Vrancea doar 20, in ultimele trei zile. Ministerul Sanatatii publica date in premiera legate de infectia cu COVID

TIMISOARA. Se testeaza cel mai mult din tara in Timisoara si in judet, dupa Bucuresti, iar asta continua sa tina Timisul de saptamani intregi in zona rosie, cu cel mai mare numar de infectii COVID confirmate.

CITESTE SI: Am depasit 40.000 de infectari cu COVID in Timisoara si in judet, de la inceputul pandemiei. Sunt 17 focare de coronavirus active si creste alarmant rata de infectare. 8 morti in ultimele ore 

Numarul mare de testari care se fac in Timisoara si in intreg judetul are o explicatie simpla. Marile companii, care numara sute de angajati, organizeaza testari regulat ca masura de protectie pentru salariati, apoi responsabilitatea populatiei e crescuta, astfel ca la primele simptome ale bolii apeleaza la testare, iar tuturor acestor verificari li se adauga timisenii care au nevoie de adeverinta de testare pentru a pleca din tara, la munca ori in alte scopuri.

Ministerul Sanatatii publica in premiera date referitoare la infectia cu virusul SARS-CoV-2, defalcat pe judete. Acestea arata ca in Vrancea s-au facut, in ultimele 3 zile, 20 de teste, in timp ce in Timis s-au testat aproape 5.000 de persoane.

Informatiile publicate de Ministerul Sanatatii, referitoare la pandemie, sunt defalcate pe judete. De exemplu, se prezinta numarul de teste realizate in fiecare judet, rata de pozitivare, numarul persoanelor spitalizate, cel al vindecatilor si cel al celor care s-au reinfectat.

La adresa https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid, exista documente care se vor actualiza zilnic si care cuprind numarul de teste realizate n fieare judet, numarul de teste rapide, rata de pozitivare pe fiecare laborator, numarul de persoane spitalizate, numarul celor externati vindecati, dar si numarul celor reinfectati.

Potrivit datelor prezentate, in primele trei zile din martie, in judetul Vrancea s-a facut cel mai mic numar de teste, respectiv 20 in total. In 1 martie au fost 3 teste, in 2 martie 4 teste si in 3 martie 13 teste.

La polul opus este judetul Timis in care s-au facut, in total in cele trei zile, peste 4.900 de teste.

Potrivit datelor transmise, joi, de catre Grupul de Comunicare Strategica, rata de infectare in Vrancea este de 0,84 la mie, in timp ce in Timis este 5,35 la mie. Rata de infectare se raporteaza la ultimele 14 zile, insa autoritatile locale din Timis au reclamat in repetate randuri ca, facandu-se foarte multe teste, se si descopera cazuri, de aceea rata de infectare este mare. in schimb, la putine teste, numarul de cazuri depistate nu poate fi decat mic.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sanatatii, cel mai mare numar de teste se face in Bucuresti. in ultimele 3 zile au fost prelevate peste 7.800 de teste.

Neconcordanta intre datele Grupului de Comunicare Strategica si Ministerul Sanatatii

Pe de alta parte, informatiile furnizate zilnic in buletinul ce prezinta bilantul COVID, Grupul de Comunicare Strategica are alte date in cele 3 zile ale lunii martie.

Bunaoara, in Timis, GCS transmite prin DSP ca s-au facut teste astfel:

1 martie: 585 teste
2 martie: 2476 de teste
3 martie: 2938 de teste

Ministerul Sanatatii transmite in noua sa statistica facuta publica:

1 martie: 2000 teste
2 martie: 1637 teste
3 martie: 1325 teste

Exit mobile version