Opinia Timisoarei

In sfarsit, Colterm a depus prima contestatie in instanta la amenda de 21 de milioane de euro pentru ca nu a cumparat la timp certificatele de poluare. Asta nu scuteste compania de plata

TIMISOARA. Conducerea Colterm anunta ca a facut un pas pe calea contestarii amenzii de 21 de milioane de euro pe care a primit-o de la Administratia Fondului de Mediu pentru ca nu a cumparat pana in 30 aprilie certificatele verzi, asa cum cere legea.

CITESTE SI: Consilierul local Roxana Iliescu: Iata dovada complicitatii intre directorul general si presedintele CA, menita sa determine insolventa Colterm

Astăzi, Colterm S.A. a făcut un pas important în demersul de constestare a amenzii primite pentru neachiziționarea numărului total de certificate cu efect de seră.

Instanțele timișorene au admis cererea de suspendare a executării deciziei de impunere, COLTERM nemaifiind în situația de a fi executată silit până la o sentința a instanței de fond. S-a dovedit că munca în echipă, dintre juriștii societății și avocații firmei angajate de Primăria Municipiului Timișoara pentru a apăra interesele COLTERM, a fost cea mai bună soluție pentru acest demers atât de important„, e anuntul facut pe Facebook de catre directorul general al Colterm Petre Nenu.

Ramane asadar de vazut ce anume vor decide judecatorii pana la urma.

Anterior acestui demers, Colterm inaintase o alta contestatie la Administratia Fondului de Mediu, care a si aplicat amenda.

CITESTE SI: Consilierul local Roxana Iliescu: Cred ca exista o agenda ascunsa a administratiei Fritz in privinta Colterm. Actuala echipa de conducere e incapabila sa rezolve dezastrul. Nu stia nici macar cum se convoaca AGA

Va reamintim, Colterm a fost amendata cu 107 milioane lei (adica peste 21 de milioane de euro), pentru ca nu a cumparat la timp certificatele de poluare. Pe langa aceasta amenda, compania ar trebui sa plateasca si pretul celor peste 200.000 de asa zice certificate verzi, cotate la o valoare de 44 de euro bucata.

Colterm a adunat, de-a lungul timpului, 320 de milioane lei vechile datorii + 107 milioane lei amenda pentru certificatele de poluare (scadenta in 20 iunie) + 25 de milioane lei datorii catre ANAF adunate intre ianuarie si iunie 2021 ce trebuiau platite la 30 iunie. La toate astea se adauga aproape 9 milioane de euro costul efectiv al certificatelor de poluare aferente anului trecut, care se calculeaza intotdeauna in luna ianuarie a anului urmator. Cu alte cuvinte, peste 500 de milioane de lei de plata si, inca, niciun plan oficial de redresare.

Exit mobile version