Opinia Timisoarei

In mars, Timisoara lanseaza prima LISTA de REVENDICARI! FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Dupa ce ieri au umplut Piata Victoriei din Timisoara, loc simbolic pentru intreaga Romanie, o parte din oameni s-au intors si joi seara in centrul orasului.

Timisorenii si-au dat intalnire in piata inca de aseara si au continuat sa se mobilizeze pe retelele de socializare.

Oamenii spun ca vor schimbarea radicala a intregii clase politice, ca si-au pierdut increderea in cei care guverneaza si in toate partidele, indiferent de culoare.

Timisorenii au inceput sa se adune de la ora 18.00 in jurul altarului de lumanari din fata Operei, unde candelele ard de zile intregi, dupa tragedia de la Colectiv.

UPDATE: Prima lista de revendicari in 10 puncte de la Timisoara!

In fata celor aproximativ 300 de oameni care ajunsesera in Piata Victoriei pana la orele 18.30, s-a lansat prima lista de REVENDICARI ale protestatarilor, ce au fost citite la portavoce.

Oamenii cer printre altele: parlament unicameral, ridicarea imunitatii pentru parlamentari,vot universal, dizolvarea CNA si inlocuirea membrilor cu oameni credibili, inchiderea TVR, demiterea lui Victor Ciorbea din functia de avocat al poporului, un Guvern de tehnocrati si anchetarea marilor tunuri date economiei romanesti.

LISTA REVENDICARI

1. Demisia Guvernului Ponta. Rezolvata
2. Guvern tehnocrat
3. Parlament unicamera cu maximum 300 de deputati (asa cum au votat romanii la referendum)
4. Introducerea adevaratului vot universal pentru toti romanii de pe planeta, sub forma votului electronic
5. Ridicarea imunitatii parlamentare in toate cazurile solicitate de procurori
6. Indepartarea lui Victor Ciorbea din pozitia de Avocat al Poporului
7. Dizolvarea CNA si refacerea acestei institutii cu oameni credibili
8. Inchiderea TVR si anchete privind finantarea presei in ultimii 10 ani
9. Ancheta marilor tunuri ale ultimilor 26 de ani
10. Finalizarea tuturor dosarelor fierbinti ale ultimilor 26 de ani: evolutia, mineriadele, devalizarea bancilor, distrugerea economiei nationale

 

UPDATE 7.30: Protestatarii, aproximativ 350, au pornit in mars spre Complexul Studentesc.
Pe drum acestia scandeaza: „Iesiti din casa, daca va pasa!

Traseul este: Catedrala, Universitatea Politehnica, Complexul Studentesc, Palatul Administrativ, cu revenire in Piata Victoriei.


Pe drum, coloanei de protestatari li s-au alaturat tot mai multi timisoreni. Din campusul universitar au iesit in strada grupuri mari de studenti.

UPDATE 20.40: Numarul participantilor la marsul de protest a ajuns la aproximativ 3000. Oamenii se indreapta acum spre Prefectura Judetului.

Ajunsi la Palatul Administrativ, protestatarii au umplut platoul si au blocat circulatia tramvaielor in zona. Striga: Hotii! si DNA sa vina sa va ia!

UPDATE 21.30: Participantii la protestul de la Timisoara s-au intors in Piata Operei. Sunt aproximativ 2000 de oameni care continua sa scandeze impotriva coruptiei si a clasei politice.

UPDATE 22.30: Protestul a luat sfarsit, oamenii pornind spre casele lor.

FOTO: Virgil Simonescu

Timisorenii si-au dat intalnire pentru maine, la orele 20.00 in centrul orasului.

_________________

Miercuri, 7000 de timisoreni au luat parte la protestul din centrul orasului.

CITESTE SI: Protest in strada la Timisoara! Oamenii s-au adunat in Piata Victoriei, locul simbol din care s-a schimbat istoria Romaniei. Ce cer acum timisorenii? FOTO si VIDEO!

 

Exit mobile version