Opinia Timisoarei

In linie dreapta! Vom avea peluza englezeasca, explozie de flori si copaci chiar in centrul orasului! Ce se intampla in cel mult 2 saptamani la Timisoara?

TIMISOARA. Primaria Timisoara a semnat contractul pentru reamenajarea Parcului Justitiei aflat in centrul orasului, iar valoarea investitiei depaseste un milion de lei.

Am semnat contractul pentru modernizarea Parcului Justitiei. Licitatia s-a desfasurat cu succes si am semnat contractul cu SC Lovrintim SRL, la o valoare a lucrarilor de 1.157.000 lei fara TVA. Valoarea estimata de proiectant a fost de 1,5 milioane de lei fara TVA, deci s-a facut o economie de aproximativ 300.000 de lei. Durata de executie este de patru luni calendaristice”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Edilul a mai spus ca va da ordinul de incepere a lucrarilor in cel mult doua saptamani.

Se fac amenajari complexe si frumoase. Tot parcul e degradat, aleile pietonale sunt impracticabile, mai ales cele laterale. Aleea principala este cat de cat practicabila, dar celalalte sunt intr-o stare deplorabila”, a mai spus Robu.

CITESTE SI: Momentul mult asteptat: ce se intampla cu unul din parcurile din centrul Timisoarei?

***

Proiectul de reabilitare a Parcului Justitiei presupune „insule multicolore de flori bulboase”, care vor face spectacol, mai ales primavara, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

Gazonul va fi refacut in totalitate, pentru „crearea unor peluze impecabile”, care vor fi libere pe mari portiuni, creand impresia unui parc aerisit si ordonat, iar copacii existenti in parc vor fi toaletati.

Parcul Justitiei va arata cel mai frumos atunci cand florile plantate vor inflori sub soarele de primavara. Vor fi puse lalele, narcise, ghiocei, branduse sau spanzi, plantarile urmand sa fie facute sub copacii existenti deja in parc.

Cat despre infrastructura, reprezentantii primariei sustin ca aleile vor fi refacute complet, din pavele de beton, urmand ca in centrul parcului sa fie imbinate circular. Aleile existente vor fi inlocuite, dar se va respecta traseul lor pentru protejarea vegetatiei.

Parcul nu va fi imprejmuit, ceea ce ii va crea aspectul unei peluze englezesti, insa in vecinatatea parcarii existente, aproape de Bega, va fi amenajat un zid ornamental de mascare, cu panouri din lemn acoperite de plante cataratoare. Locul de joaca existent in parc va fi dezafectat, va fi pus mobilier urban nou, iar iluminarea se va face prin stalpi fotovoltaici inalti de 4 metri. Lucrarile vor dura o perioada buna, mai ales ca va trebui reabilitata si reteaua de apa potabila ce trece prin Parcul Justitiei, sustin reprezentantii primariei.

Parcul Justitiei a fost cunoscut si ca Parcul Consiliului Popular si are o suprafata de peste 26.000 de metri patrati. In mijlocul acestuia se afla un monument ridicat in memoria deportatilor in Baragan. Poarta acest nume pentru ca in interiorul acestuia ar fi trebuit construit Palatul Justitiei.

Exit mobile version