Opinia Timisoarei

In cluburile din Timisoara tragedia de la Colectiv se poate repeta oricand! Iesiri blocate si probleme gramada, gasite de pompieri!

TIMISOARA. Amenzi uriase pentru neregulile din cluburile timisorene date numai in acest an de catre pompieri. Au fost identificate o multime de probleme, iar in unele cazuri usile de evacuare erau blocate fie cu piese de mobilier fie cu alte obiecte.

Tragedia de la Club Colectiv din Bucuresti s-ar putea repeta la Timisoara in aproape orice club. Cifrele furnizate de catre ISU ”Banat” pentru opiniatimisoarei.ro sunt inspaimantatoare. S-au facut zeci de controale si s-au gasit o groaza de nereguli. Cu toate acestea, niciun club nu a fost inchis.

Inca de la inceputul lunii octombrie pompierii din Timis fac verificari la cluburi. Au inceput cu cele din zona Complexului Studentesc si vor continua cu cele din zona centrala a orasului. Controalele se fac in urma unei dispozitii a prefectului si au ca tema prevenirea incendiilor.

La nivelul judetului Timis din dispozitia prefectului din luna octombrie facem controale mixte referitoare la prevenirea incendiilor. In per urmatoare urmeaza sa facem in cluburile din zona centrala, pana acum am facut in zona Complexului Studentesc”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Bogdan Mutu, purtator de cuvant al ISU Banat.

Inca de la inceputul acestui an s-au facut verificari de catre ISU Banat in cluburi si unitati de alimentatie publica. In total, pana acum s-au facut 86 de controale.

In 18 cazuri au fost gasite nereguli privind caile de evacuare. Mai exact, usile au fost acoperite cu lazi, mese, scaune sau dulapuri, insa la vederea echipelor de control, angajatii au indepartat acele obiecte care blocau usile.

In cele 86 de controale au fost gasite 179 de nereguli, in total.

Au fost date 169 de sanctiuni din care 46 amenzi in valoare totala de 73.000 de lei, dar si 123 de avertismente.

Angajatii unitatilor de alimentatie publica, dar si cei ai cluburilor au fost si instruiti de pompieri.

Au fost executate 88 de instruiri la care au participat 372 de persoane. S-au facut 46 de exercitii de interventie executate cu 211 participanti si 47 de exercitii de evacuare cu 221 de participanti”, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro Bogdan Mutu.

Pompierii fac aceste controale in timpul saptamanii de lucru, iar de luni vor fi reluate, la Timisoara.

Exit mobile version