Opinia Timisoarei

In Ciarda Rosie nu va fi terminata canalizarea, deocamdata! Se schimba lista de investitii a Primariei! Se dau mai multi bani pentru retehnologizarea Colterm si se reabiliteaza strada Vacarescu

Primaria schimba lista de investitii. Primarul Gheorghe Ciuhandu nu mai vrea sa investeasca in cartierul Ciarda Rosie, unde isi propusese sa extinda reteaua de apa si canal, si vrea sa aloce mai multi bani pentru retehnologizarea Colterm si sa reabiliteze strada Vacarescu.

Executivul Primariei Timisoara vrea sa modifice o hotarare a Consiliului Local si astfel sa schimbe destinatia investitiilor ce urmeaza a fi realizate dintr-un imprumut rambursabil de 7,5 milioane de euro.

Municipalitatea trebuia sa cheltuie in jur de 5 milioane de euro in anul 2010, dar a folosit numai 2,7 milioane, in timp ce anul acesta ar trebui sa cheltuie 2,5 milioane. Intr-un referat alaturat proiectului de hotarare, se propune ca suma neutilizata in 2010, adica 2,3 milioane de euro sa fie realocata in acest an, pentru alte investitii.

Viceprimarul Sorin Grindeanu propune ca suma sa fie folosita doar pentru realizarea unor obiective de investitii aferente proiectelor finantate din fonduri europene. Edilul vrea sa elimine de pe lista de investitii „Reamenajarea Parcului Poporului”, „Extinderea retelelor canal Ciarda Rosie zona Matei Millo”, zona Calea Buziasului, zona Urseni, dar si „Extinderea retelei apa cartier Ciarda Rosie”. In referat se mai arata ca alesii locali se angajeaza sa identifice mai apoi sursele de finantare pentru realizarea acestora, suma rezultata fiind de 1.075 mii de euro.

De asemenea, sumele deja impartite pentru unele obiective se diminueaza considerabil. Motivul? Edilii vor sa aloce mai multi bani pentru retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din oras, pentru care au fost pusi deoparte 3.530, 36 mii euro, si pentru reabilitarea strazii Vacarescu pe tronsonul dintre Bulevardul Regele Carol si Bulevardul 16 Decembrie, in valoare de aproape 192, 91 mii euro. Pentru aceste doua obiective vor fi folositi banii rezultati din celelalte proiecte, suma finala fiind de circa 3.723,27 mii euro.

Exit mobile version