Opinia Timisoarei

In cel mai fericit scenariu, lucrarile la sala polivalenta din Timisoara cu 16.000 de locuri ar putea incepe in 2024. Ultima veste de la CNI legata de constestatii

TIMISOARA. Dupa aproximativ un an de zile s-au terminat de judecat toate contestatiile depuse la licitatia pentru documentatiile salii polivalente ce urmeaza sa fie construita la Timisoara, in vecinatatea Stadionului ”Dan Paltinisanu”.
Viceprimarul Cosmin Tabara s-a interesat la Compania Nationala de Investitii despre stadiul proiectului.

CITESTE SI: A fost contestata prima licitatie pentru Sala Polivalenta ce urmeaza sa fie construita la Timisoara

Saptamana asta am fost la Bucuresti, la Compania Nationala de Investitii pentru a ma interesa de constructia salii polivalente. Am fost informat ca s-au terminat contestatiile, iar contractul pentru studiul de fezabilitate este la semnat cu societatea desemnata castigatoare.

Trei luni este termenul, de la semnarea contractului, execeptand timpii de obtinere a avizelor. Fac apel la toate institutiile vizate, sa se rezolve cu celeritate aceste avize. Trebuie sa realizam un studiu de fezabilitate foarte bun, sa nu poata sa fie blocat.

Ulterior se va trece la scoaterea la licitatie a proiectului tehnic si executie. Estimam ca pe sfarsitul acestui an se va putea trece la licitarea proiectului tehnic si executiei urmand ca la jumatatea anului 2023, daca ofertantii nu vor contesta pe cel care castiga licitatia, se va trece la executarea propriu zisa a salii polivalente la Timisoara. Exista posibil ca santierul sa inceapa doar undeva in primavara 2024. Trebuie sa fim realisti”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabara.

Sala Polivalenta de 16.000 de locuri de la Timisoara va fi construita de Compania Nationala de Investitii, cu fonduri guvernamentale de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, în apropierea actualului Stadion ”Dan Paltinisanu”.

La finalizarea lucrarilor aceasta va fi predata Primariei Timisoara.

Exit mobile version