Opinia Timisoarei

In ce secol suntem? Doua carute s-au ciocnit frontal, in urma impactului un om a fost grav ranit!

Un tanar in varsta de 27 de ani a ajuns in stare grava la spital, dupa ce doua carute s-au ciocnit frontal pe un drum national, ranindu-l. Cele doua carute nu au fost dotate corespunzator.

Potrivit cercetarilor desfasurate de politistii vasluieni, accidentul a avut loc pe fondul nedotarii corespunzatoare a celor doua carute pentru a circula pe timp de noapte, ceea ce a facut ca tinerii care conduceau atelajele hipo sa nu se observe pe un drum neiluminat. In plus, in urma testarii cu aparatul alcooltest, s-a constatat ca ambii carutasi consumasera bauturi alcoolice.

Accidentul s-a petrecut in localitatea vasluiana Popeni.

„Tanarul de 27 de ani a cazut victima a acestui accident dupa ce celalalt conducator de atelaj hipo a intrat pe contrasens si a lovit cu oistea intr-unul dintre caii de la cealalta caruta. Cei doi carutasi nu erau echipati cu veste reflectorizante si nu aveau nici carutele echipate cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente. In urma testarii cu aparatul alcooltest, s-a constatat ca victima avea o alcoolemie de 0,47 mg/litru alcool pur in aerul expirat, iar cel care a provocat accidentul de 0,36 mg/litru alcool pur in aerul expirat”, a declarat, marti, responsabilul mass-media din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, Loredana David.

In urma accidentului, tanarul de 27 de ani a fost transportat cu ambulanta la Spitalul de Urgenta Barlad, unde a fost diagnosticat de medici cu „fractura antebrat”.

In ceea ce-l priveste pe celalalt carutas, acesta s-a ales cu dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Exit mobile version