Opinia Timisoarei

In 3 luni ar trebui sa fie gata studiul de fezabilitate pentru Sala Polivalenta cu 16.000 de locuri de la Timisoara. Ultima veste de la CNI

TIMISOARA. Dupa aproape un an s-au terminat de judecat toate contestatiile depuse la licitatia pentru documentatiile salii polivalente ce urmeaza sa fie construita la Timisoara, in vecinatatea Stadionului Dan Paltinisanu.
Compania Nationala de Investitii anunta semnarea contractului pentru intocmirea Studiului de Fezabilitate, la nici doua saptamani de la vizita pe care a facut-o viceprimarul Cosmin Tabara in capitala, la CNI.

CITESTE SI:  ‘Nu vom avea prima sapatura la un proiect nou in acest an’. Dominic Fritz a prezentat proiectul de buget pentru Timisoara 2022

Am fost contactat de catre conducerea CNI Bucuresti – Compania Nationala de Investitii – care mi-a adus la cunostinta faptul ca a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului de anvergura Sala Polivalenta Timisoara. Asa cum am sustinut in urma cu doua saptamani, cand m-am intors din vizita efectuata la Bucuresti, termenul de executare al acestui studiu va fi de 3 luni, exceptand timpii pentru obtinerea avizelor.

Fac un apel (ma voi ocupa si personal) la toate institutiile avizatoare sa rezolve cu celeritate, cu respectarea legii, a solicitarilor din partea executantului. Este foarte important sa nu fie puse piedici in vederea obtinerii acestor avize, proiectul fiind unul foarte insemnat pentru Timisoara.

Sper ca pana la finalul anului acest studiu sa fie realizat pentru a se putea trece cat mai repede la licitatia pentru proiectul tehnic si executie. Pentru ca imi place sa recunosc meritele celor care au intreprins primii pasi in realizarea acestor obiective, multumesc initiatorilor acestui proiect, mai ales colegului liberal Dan Diaconu! Municipiul nostru merita aceasta investitie care va repune Timisoara pe harta sportului romanesc, pentru a avea o sala unde vor putea avea loc si alt gen de evenimente„, a transmis viceprimarul Cosmin Tabara.

Sala Polivalenta de 16.000 de locuri de la Timisoara va fi construita de Compania Nationala de Investitii, cu fonduri guvernamentale de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, in apropierea actualului Stadion ”Dan Paltinisanu”.

In cel mai fericit scenariu, lucrarile la noua Sala Polivalenta ar putea incepe in primavara anului 2024.

La finalizarea lucrarilor, aceasta va fi predata Primariei Timisoara.

Exit mobile version