Opinia Timisoarei

Impotriva tuturor, Timisoara invinge la Constanta! Eroul jocului a venit din… poarta

TIMISOARA. Incredibil meci de debut de campionat. Dobrogea Sud, echipa cladita pe „scheletul” lui HCM Constanta, grupare ce a dominat un deceniu handbalul romanesc a intalnit pe teren propriu bronzul sezonului trecut, SCM Poli Timisoara. Si ce meci a iesit! Senzational, chiar daca de multe ori s-a jucat si peste limita regulamentului. Public ostil si arbitraj „gazdar”, care a dat banatenilor 11 (!!) eliminari temporare, doua cartonase rosii si unul albastru. Si totusi, Timisoara a invins dupa un final nerecomandat cardiacilor. 26-25 pentru violeti care au obtinut puncte, pe un teren unde putine echipe vor mai castiga in acest sezon.

Gazdele au inceput mai bine si s-au dus repede la 3-0. Banatenii s-au „trezit” rapid si au dat replica, preluand conducerea cu 6-5 si 11-7. Pe fondul eliminarilor la banda rulanta din tabara oaspetilor, amfitrionii au egalat in ultima secunda a primei parti, 13-13!

Partea secunda, tot cu un joc „sus-jos”!. Dobrogea s-a dus la 21-18, dar banatenii au avut inca o data puterea sa revina, 25-22! Pe final, din nou eliminari in masa, dar si un joc confuz. Totusi, banatenii au rezistat cu brio si s-au impus cu 26-25! Principalul artizan al victoriei este portarul Zlatko Daskaloski, peste 25 de interventii salutare, cea din urma chiar in ultima secunda a intalnirii. O evolutie extraordinara a unui portar exceptional, insa victoria a fost si a colectivului puternic, construit de Pero Milosevic peste vara.

Au marcat pentru Poli: Marjanovic 4, Simovic 4, V. Milosevic 2, Lazarov 4, Lasica 5, Santeiu 3, Stefan 2, Furak 1, Pejovic 1.

Exit mobile version