Opinia Timisoarei

Impotriva tuturor! SCM Timisoara a invins Steaua in Ghencea si va juca finala Cupei Romaniei

Efort supraomenesc pentru jucatorii lui SCM Timisoara. Rugbistii banatenii au invins toate obstacolele, de la adversari, la arbitri si oficial video pentru o victorie ce va intra in istoria echipei alb-violete, 16-18.

A doua semifinala a Cupei Romaniei (ieri Baia Mare a invins Dinamo, 31-25) s-a disputat in Ghencea, unde Steaua a intalnit SCM Timisoara. Dupa un inceput dominat de timisoreni, dar in care nu s-a pus puncte pe tabela, echilibrul a fost rupt de cuplul de arbitri Serban (central) / Gorodea (video) care l-au eliminat gratuit pe Tevita Manumua. Chiar si in 14, SCM a reusit sa deschida scorul si sa intre in avantaj la pauza, 6-0, dupa doua lovituri (din trei) transformate de Vlaicu.

Steaua a inceput bine partea secunda si fostul jucator al banatenilor, Vaovasa a reusit un eseu frumos, transformat de Ratu Marvunawasawasa, iar gazdele au trecut in avantaj, 7-6. Pana la final, multe succesiuni la conducerea partidei, multa incrancenare, cartonase galbene, actiuni in forta, dorinta si determinare: 7-12, 13-12, 15-15, 16-15, 16-18!!

Asadar, impotriva tuturor, Timisoara invinge datorita unui spirit de lupta extraordinar, care a rasturnat calculele hartiei si a celor implicati. O mentiune speciala pentru Danut Jipa, un tanar de doar 21 de ani, care a dovedit o maturitate extraordinara si o valoare senzationala pentru a transforma ultimele doua lovituri de pedepasa ale vizitatorilor, din postura de rezerva.

Au punctat: vaovasa – eseu, Ratu, o transformare si trei lovituri de penalitate, respectiv Vlaicu 4 lovituri de pedeapsa si Jipa, 2 lovituri de pedeapsa.

Exit mobile version