Opinia Timisoarei

Imagini socante cu cadavrul unui copilas sirian gasit pe o plaja din Turcia fac inconjurul lumii

Imagini socante cu cadavrul unui baietel sirian adus de apa pe o plaja din apropierea statiunii turce Bodrum, dupa ce ambarcatiunea cu care el si familia sa incercau sa ajunga in Grecia s-a scufundat, au fost publicate de presa straina si pe retelele sociale.

Cel putin 12 imigranti care fugeau din calea razboiului din Siria, inclusiv doi baieti, s-au inecat miercuri in timp ce incercau sa ajunga din Bodrum pe insula greaca Kos.

Drama refugiatilor care isi asuma riscuri uriase pentru a incerca sa ajunga in Europa, pentru o viata in siguranta, este ilustrata de imaginile cu cadavrul baietelului sirian, care a fost gasit de un politist turc cu fata in jos, pe nisip, relateaza New York Times in editia online.

Baietelul, imbracat cu un tricou rosu si pantaloni scurti albastri, a fost identificat de agentia turca de presa Dogan drept Aylan, in varsta de 3 ani. Cadavrul fratelui sau, Galip, in varsta de 5 ani, a fost adus de apa in alta parte a plajei.

Intr-o fotografie poate fi vazut trupul micutului pe nisip, cu fata in jos, iar in alta imagine apare un politist care duce in brate cadavrul baietelului.

Exit mobile version