Opinia Timisoarei

Imagini de la inaltime cu santierul de pe strada Maresal Prezan. Primaria Timisoara: E gata 70%. Video

TIMISOARA. Mai avem de asteptat pana vom circula pe asfalt pana in sensul giratoriu de la AEM, venind dinspre intersectia cu Calea Martirilor.

CITESTE SI: ‘Ruben, te rog sa nu mai minti. Angajarile sunt chestiuni care pot fi verificate’. Nicolae Bitea, fostul director STPT, dupa ce a fost acuzat de viceprimarul Latcau ca, in anii electorali, a angajat 150 de oameni pe posturi neproductive

Operatiunile de turnare a stratului de asfalt pe strada Maresal Prezan au fost intarziate de vremea ploioasa, astfel ca ar putea fi duse la bun sfarsit candva in aceasta luna, spera reprezentantii Primariei Timisoara, aceiasi care in urma cu cateva saptamani erau mai optimisti si dadeau ca termen de finalizare finele anului trecut.

La sfarsitul anului (2021, n.r.) ar trebui sa avem asfalt pana la sensul giratoriu de la AEM. S-a lucrat la racordarea de utilitati pe magistralele de apa si canalizare, atat la sensul de la AEM, cat si la intersectia din zona Girocului, s-au incheiat toate racordarile. Nu s-a putut lucra la terasamente in ultimele saptamani, pe tronsonul de la strada Venus pana in sensul giratoriu din cauza ploilor, pentru ca e nevoie de un anumit grad de umiditate in sol, pentru a se face compactarea. A plouat foarte mult si acest grad de umiditate a fost depasit, dar, daca vremea va fi cat de cat buna in continuare, sper sa ajungem pana la sfarsitul anului, daca nu, macar in ianuarie, la stadiul de asfaltare. Acesta este angajamentul pe care si l-a luat constructorul„, spunea nu demult pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau, viceprimarul Timisoarei.

Edilul preciza ca s-a si prelungit termenul de finalizare pentru constructor.

Lucrarile sunt inca in termen. Contractul a fost prelungit cu 3 luni, asadar termenul este in iunie, prelungirea a fost legala, bazata pe adrese de la ANM, legate de vreme„, explica Ruben Latcau pentru opiniatimisoarei.ro.

Imagini filmate de la inaltime au fost postate pe canalul de youtube dronat, astfel ca stadiul lucrarilor de pe tronsonul dinspre sensul giratoriu Gheorghe Domasneanu, pe langa AEM, poate fi observat cu usurinta.

Valoarea contractului pentru modernizarea strazii Maresal Constantin Prezan este de 41.740.503 lei cu TVA, iar potrivit viceprimarului, stadiul lucrarii a depasit 70%.

Va reamintim, reabilitarea a inceput in vara anului 2020. Aceasta va fi largita la 4 benzi de circulatie, se inlocuiesc retelele de utilitati, se amenajeaza piste de biciclete si trotuare, precum si spatiile verzi, dar se va prelungi si traseul troleibuzelor, astfel ca vor fi montati stalpi pentru sustinerea firelor de contact.

 

Exit mobile version