Opinia Timisoarei

Imagini cu tramvaiul nou cuprins de un incendiu la Timisoara. Specialistii Bozankaya verifica de ce a luat foc una dintre baterii

TIMISOARA. Tramvaiul nou turcesc care a fost cuprins de un incendiu in depoul STPT este ultimul dintre cele 5 care au ajuns la Timisoara. Cu o noapte inainte i se facuse proba de autonomie pe baterii, intre AEM si Dambovita si nu s-a inregistrat nicio problema, spun reprezentantii STPT.

CITESTE SI: Tramvaiul turcesc nou-nout care a luat foc la Timisoara nu era receptionat si nici platit. Firma Bozankaya va cerceta cauzele incendiului

In incendiul izbucnit miercuri dupa-amiaza au ars un acumulator si mai multe cabluri, fiind afectata partea superioara a spatiului care adaposteste bateriile.

In jurul orei 16.30, colegii de la sectia transport tramvaie, muncitorii ce erau pe tura de zi, au auzit doua bubuituri venind din zona tramvaiului Bozankaya, care era in depou, iar dupa cateva secunde au observat fum ce iesea din partea superioara a tramvaiului, unde sunt bateriile. Au intervenit colegii cu extinctoare, alti colegi au sunat la 112. Pompierii au ajuns foarte repede, cu mai multe autospeciale. In jurul ore 19.00 s-a terminat toata operatiunea.

A ars in intregime o baterie, iar la tramvai este afectata partea superioara, plafonul, au ars mai multe cabluri si furtunuri. Bateria a fost indepartata de pe tramvai si a fost pusa intr-un recipient cu apa, unde trebuie sa stea 48 de ore, conform producerilor si protocoalelor ISU.

Este vorba despre al cincelea tramvai, care a ajuns vineri seara la Timisoara. Azi noapte s-a facut proba pe baterii, de la AEM pana in Dambovita, pentru a verifica autonomia, fara sa fi fost vreo problema.

Echipa de specialisti din partea fabricii se afla la Timisoara si analizeaza acum ce s-a intamplat„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro seful STPT Patriciu Ruset.

Va reamintim, un fum inecacios s-a ridicat deasupra halei in care se afla ultimul sosit la Timisoara dintre tramvaiele noi de la firma Bozankaya, cu cea mai mare autonomie din lume.

Pompierii au intervenit de urgenta cu echipaje de la detasamentele 1 si 2 Timisoara. O baterie si mai multe cabluri au fost cuprinse de flacari, insa incendiul a fost lichidat rapid.

Garnitura era in probe si nu a fost inca receptionata si achitata.

In acest moment, dintre cele 21 de tramvaie Bozankaya, comandate de Primaria Timisoara la firma din Turcia, au ajuns in oras 5 bucati. Ultimul a sosit weekendul trecut.

Un singur tramvai turcesc nou costa 2,4 milioane euro.

Exit mobile version