Opinia Timisoarei

Ilie Sarbu spune despre Romania: Am ajuns cersetorii Europei. Vezi in ce context a spus acest lucru

Ilie Sarbu a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa la Medias, daca este de parere ca protestele fata de proiectul Rosia Montana sunt justificate, el raspunzand negativ.

Liderul senatorilor PSD a declarat ca nu poate accepta ca Romania sa stea „pe un munte de resurse” si, totusi, romanii sa fie „saracii Europei”, chiar daca poate accepta ca „s-a gresit in lege”, fiind necesara modificarea acesteia.

„Au aceasta lacuna a informarii. De-aia nu sunt justificate. Ca sunt greseli, ca s-a gresit in lege, acum de-aia se lucreaza la un alt proiect de lege. Asta pot accepta. Dar, niciuna dintre extreme nu e buna. Nu pot accepta sa stam pe un munte de resurse si sa fim saracii Europei. Putem sa alegem drumul in care noi stam pe un munte de resurse, nu vorbesc doar de aur si argint, ci de tot ce avem noi, de gaz si de tot, si sa ramanem saracii Europei”, a declarat Ilie Sarbu.

In opinia sa, lucrurile trebuie tratate cu „intelepciune”.„Noi ne intoarcem la sloganul: ‘Muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poart’a. Nu numai cersim din poarta in poarta! Noi am ajuns cersetorii Europei, muncitorii Europei”, a completat Ilie Sarbu.

Sursa: hotnews.ro

Exit mobile version