Opinia Timisoarei

Iepurasi omorati in cuiburile de la Targul de Paste din Timisoara. Tarcurile au fost vandalizate. FOTO!

TIMISOARA. Alt an, aceeasi poveste. Au fost ucisi sau au disparut o parte din iepurasii pusi de  primarie in cuiburile amenajate in cadrul Targului de Paste, principala atractie a acestuia. La cel din cartierul Soarelui, 7 iepurasi morti au fost observati de trecatori, care au anuntat Politia Locala. In Dacia, cativa au disparut din tarc.

Acum doi ani, cand s-a intamplat acelasi lucru in centrul Timisoarei, oamenii credeau ca iepurasii au fost atacati ori mancati de caini.

La Politia Locala Timisoara s-a primit o sesizare de la un cetatean in legatura cu decesul iepurilor din cuibul amplasat in zona Soarelui, un echipaj s-a deplasat la fata locului si s-a constatat ca erau 7 iepurasi morti si unul viu. A fost solicitat un reprezentant al Gradinii Zoologice, care i-a preluat pe toti„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Daniela Seracin, purtator de cuvant Politia Locala Timisoara.

Pare-se ca cei de la Politia Locala nu s-au pus de acord cu reprezentantii primariei in privinta variantei oficiale a vandalizarii cuiburilor de la Targul de Paste. Politia Locala sustine ca iepurasii au fost gasiti morti, iar cei din primarie ca au …disparut.

„Au fost vandalizate doua cuiburi: cel din cartierul Soarelui si cel din Piata Dacia. Noi am mers si am luat iepurasii care au mai ramas: 5 din 8 in Soarelui si cam la fel si in Piata Dacia, au mai ramas toti cativa. Au fost luati cate 3-4 din fiecare cuib. Nu stim ce s-a intamplat, daca au fost luati sau daca au fost mancati de sobolani sau de caini”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

 

Potrivit reprezentantilor primariei, cuiburile ar putea ramane goale acum. „Trebuie sa remediem gardul care a fost vandalizat si dupa aceea vom vedea daca punem iepurasii inapoi. Sunt principala atractie a targului”, ne-a mai spus Alina Pintilie.

Reprezentantii Politiei Locale Timisoara spun ca nu exista puncte fixe de paza la Targul de Paste din Soarelui, respectiv Dacia, dar ca cele doua zone au fost acum cuprinse in traseele de patrulare ale agentilor.

Din fericire, niciunul dintre iepurasii vii aflati in cuibul amenajat in Piata Operei la Targul de Paste nu a avut de suferit. Zona e supravegheata video, politistii patruleaza si animalele vor ramane in tarc pana la incheierea targului, fiind foarte indragite de copii.

Inainte de aceste incidente, reprezentantii primariei Timisoara chiar planuisera sa suplimenteze numarul iepurasilor vii din cele trei tarcuri de la Targul de Paste 2014.

Erau cate 8 iepurasi in Soarelui si in Dacia. Din cuibul din zona Dacia au disparut. Chiar am zis ca-s putini, sa punem mai multi… am zis ca mai aducem inca 4-5 pentru cele doua cuiburi (n.r. Soarelui si Dacia), unde erau mai putini. In centru am dus 15 iepurasi. In cuibul din centru ii lasam in continuare, in zona sunt si camere de luat vederi. Noi facem inca o data apel la timisoreni… daca distrugem tot ce avem, nu o sa ne putem bucura mai departe„, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Adrian Bere, directorul Directiei de Mediu.

 

Exit mobile version