Opinia Timisoarei

‘Idiotii Europei’. Romanii, bulgarii si ucrainienii criticati pentru ca refuza vaccinarea

Romanii sunt printre ‘idiotii Europei‘. Exprimarea a fost preluata de presa din Germania, insa apartine unui inspector de sanatate din Bulgaria.

CITESTE SI: 480 de decese si aproape 12.500 de noi imbolnaviri cu COVID in Romania, in ultimele ore. Inca multi pacienti in ATI 

Hamburger Morgenpost a publicat o analiza a pandemiei de COVID in Ucraina, Romania si Bulgaria.

Puiblicatia germana vorbeste despre situatia grava in care se afla vecinii de la nord, unde in aceasta saptamana s-a inregistrat un numar record de morti, iar personalul medical lupta din greu cu pandemia.

Nicaieri în Europa nu au murit atat de multi oameni de Covid-19 în decurs de 24 de ore ca în Ucraina: 765 de noi decese au fost raportate miercuri. O femeie din orasul Donetk povesteste postului de televiziune ARD ce a trait într-un spital: <Ni s-a spus ca la un etaj sunt 44 de pacienti, toti putin mai în varsta. Pentru 44 de persoane a fost o asistenta, un medic de garda si un medic sef care i-a tratat pe toti>. Ca si alte tari din Europa de Est, Ucraina se lupta cu un val corona de proportii fara precedent. Situatia din Romania este, de asemenea, grava: incidenta pe sapte zile este de peste 531, iar aproape toate spitalele sunt supraaglomerate”,  scrie Hamburger Morgenpost.

Si in cazul tarii noastre este amintita lupta pe care o duc medicii cu coronavirusul, dar este mentionata si implicarea bisericii si mesajele anti-vaccin date chiar de unii dintre preoti.

<Cei care înca pot sta si sunt într-o stare acceptabila raman pe scaune. Doar pacientii în stare critica primesc pat>, explica o asistenta în clip si pregateste un scaun stramb de birou pentru un nou pacient. Un alt angajat spune: <E iadul, ca într-un razboi>. Uneori pacienţii se împingeau unii pe alţii pe coridoare pentru a-şi lua echipament de oxigen, relateaza medicul Victoria Arama. Ea numeste situatia din Bucuresti apocaliptica”.

<Vaccineaza-te! (…) Dumnezeu se descopera si prin stiinta>, a predicat recent pastorul roman Valeriu Roscan. De fapt, un astfel de apel al unui duhovnic ortodox roman este o raritate, pentru ca tocmai închinatorii acestei confesiuni sunt cei care alimenteaza scepticismul cu privire la vaccinari. Arhiepiscopul constantean Teodosie Petrescu, de exemplu, sustine ca nimeni nu este responsabil pentru vaccin. Cei care vaccineaza <îsi semneaza condamnarea la moarte>, predica Teodosie Paraschiv, preot calugar în manastirea Durau. Biserica Ortodoxa este extrem de influenta în tara„, scrie ziarul german, citat de digi24.ro.

Nemtii descriu si situatia din Bulgaria, unde unele partide politice neaga existenta virusului, iar mesajul acestora a dus si la cresterea numarului celor care se impotrivesc vaccinului. Concluzia este trasa de inspectorul de sanatate, Angel Kuntschew.

Politicienii din Bulgaria au fost, de asemenea, responsabili pentru rata scazuta de vaccinare. Partidele nationaliste extraparlamentare, cum ar fi Ataka (atac) si Wasrashdane (renastere), neaga existenta coronavirusului si astfel au dus la cresterea gradului de împotrivire fata de vaccinare.
Odata cu cresterea numarului de cazuri, tara a introdus acum restrictii. <Daca continuam sa ne comportam ca idiotii Europei si sa nu ne vaccinam, ne vom afecta grav economia si turismul>, a avertizat inspectorul sef de sanatate Angel Kuntschew.

Va reamintim, la ultima raportare, in Romania au fost admnistrate in ultimele 24 de ore 119.807 doze, dintre care 23.181 reprezinta rapelul cu doza 3.

FOTO: Digi24

Exit mobile version