Opinia Timisoarei

Ideal ar fi sa se blocheze totul 2-3 saptamani, ca sa scada numarul de infectari cu COVID. Anuntul medicului Virgil Musta de la Timisoara

TIMISOARA. Aflat de 8 luni in prima linie a luptei impotriva coronavirusului, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara este de parere ca, data fiind evolutia din ultimele saptamani a pandemiei, este nevoie de un blocaj total de doua sau trei saptamani, pentru a limita raspandirea Sars CoV 2. Tot el spune insa ca un lockdown nu ar fi posibil din cauza economiei, care a fost puternic afectata, dar si din cauza ca suntem intr-un an electoral.

CITESTE SI: Pregatiri pentru scenariul rosu la Timisoara. Rata de infectare cu COVID a ajuns la 2,72 de cazuri la mia de locuitori

Ar trebui impuse niste reguli mai stricte si avut mare grija sa se implementeze. Degeaba e interzis sa ne adunam in numar mare, cand chefurile continua. Daca nu esti ferm… si poate gandit foarte bine… ideal poate ar fi bine sa blochezi totul doua – trei saptamani, dar din pacate este an electoral. Trei saptamani, daca s-ar bloca, ar fi o masura buna, dar ca nu ne putem permite, deoarece industria ar fi afectata‘, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

Intrebat daca putem vorbi de o scapare de sub control a pandemiei de coronavirus, doctorul a declarat ca acest comportament de nerespectare a masurilor de protectie a dus la explozia de cazuri.

Putem vorbi, este intr-o progresie geometrica. Asa se intampla si in straintatate si e mai greu de respectat. Daca respectam acum trei luni nu eram aici. Nerespectand, incetul cu incetul, ne contaminam. Acest comportament a dus la explozia de cazuri si care va fi greu de stopat. Este rau ca nu mai avem timp. In senul presiunii sistemului de sanatate. Una era sa se intample cand spitalul era gol, alta e cand spitalul e plin. Acum va trebui sa alegem intre ce putem salva si ce nu putem salva. Sa zicem ca sunt persoane care vin cu forme usoare si medii, acum ii trimitem acasa si speram sa nu evolueze sever‘, a adaugat doctorul Virgil Musta.

Medicul timisorean a mai declarat ca lucreaza la un poiect de monitorizare a pacientilor prin serviciul de telemedicina.

Lucrez la un proiect pentru pacientii cu SARS CoV-2 pe care sa ii monitorizam prin telemedicina. Problema este ca acest proiect presupune niste costuri, iar deocamdata nu am identificat sursa de finantare”, a mai declarat medicul Virgil Musta.

In judeul Timis, rata de infectare cu virusul SARS CoV – 2 este de 2,03 la mia de locuitori, iar pe Timisoara este 2,72 la mia de locuitori.

CITESTE SI: Ultimii 5 pacienti ramasi peste noapte in Unitatea Mobila de Terapie Intensiva de la Spitalul Babes din Timisoara, incalziti cu resouri si plapumi. Cei de la ISU n-au reusit sa repare sistemul termic al containerului 

 

Exit mobile version