Opinia Timisoarei

Hotel, blocuri, magazine si parcari subterane, planul lui Ion Tiriac pentru cele 5 ha ale vechiului Abator din Timisoara. Proiectul, in dezbatere publica

TIMISOARA. Dupa ani buni in care parea ca a abandonat ideea de a mai construi ceva pe terenul batranului Abator din Timisoara, dupa ce promisese un nou mall si a renuntat, omul de afaceri Ion Tiriac vine cu un proiect imobiliar.

Vrea sa ridice un hotel si mai multe blocuri, dar si sa construiasca magazine si parcari si sa restaureze cladirile monument ale Abatorului. Timisorenii sunt chemati sa-si dea cu parerea despre acest plan in 19 august, intr-o dezbatere publica online. Aceasta intrucat firma lui Tiriac solicita Primariei Timisoara modificarea Planului Urbanistic Zonal

Conform documentatiei, se va realiza „un proiect imobiliar mixt – Locuire colectivă, comerț, servicii, hotel și birouri- care va cuprinde mai multe clădiri de birouri/hotel, clădiri rezidențiale, restaurarea clădirii monument istoric și crearea de spatii verzi”.

Se propun locuințe colective în două clădiri cu curte interioară, pentru a crește nivelul de comunitate al vecinatăților nou create (…) Acestea vor fi amplasate în spatele clădirilor monument ale fostului abator, înspre parcul Karlsruhe”, se arata in memoriul tehnic.

E prevazuta totodata amenajarea unei retele de strazi si trotuare, a unor parcari cu 2 nivele in subteran, de spatii verzi, pe aproape 5 hectare.

Timisorenii pot consulta documentatia AICI.

Abatorul orasului de pe bulevardul Eroilor de la Tisa a fost construit intre anii 1904 – 1905, dupa planurile arhitectului Laszlo Szekely.

 

 

Nu mai functioneaza ca si abator din 1989, iar din anul 1992 a fost lasat in paragina. Cladirile ramase in picioare figureaza acum pe Lista monumentelor istorice ale Timisoarei.

Exit mobile version