Opinia Timisoarei

Herta Muller, la loc de cinste in Registrul absolventilor de renume al Universitatii de Vest Timisoara

Numai spuma si crema! UVT va infiinta un registru care sa aduca sub aceeasi umbrela cei mai prestigiosi absolventi ai sai, de la inceputuri si pana in prezent. Acest registru va functiona si in format digital si va cuprinde cel mult 5% din totalul absolventilor.

Criteriile dupa care vor fi selectati absolventii tin de realizarile in profesie care trebuie sa se bucure de aprecieri nationale si internationale, indiferent de media de absolvire.

Vor fi astfel acceptati, de exemplu, absolventii care au castigat Premiul Nobel, profesorii sau conferentiarii universitari din orice universitate a lumii, cei care au dobandit premii ale Academiei Romane, au obtinut titluri de stat (ordine si medalii) sau detin functii de demnitari.

Ca si exemplu, din registru vor face parte laureata Premiului Nobel, Herta Müller, campioana olimpica, Simona Amanar si trei ministri ai Guvernului Romaniei, Gheorghe Ialomitianu, László Borbély si Ion Ariton.

„Ii consideram pe toti acesti absolventi drept membri ai comunitatii academice a Universitatii de Vest din Timisoara, iar portile institutiei le sunt mereu deschise”, a declarat Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, Prof. univ. Dr. Ioan Talpos.

Exit mobile version