Opinia Timisoarei

Harta sistemului de canalizare din Timisoara, la 1895, primita cadou din Germania

TIMISOARA. Cadou neasteptat primit de Aquatim si Primaria Timisoara dupa o vizita de lucru a delegatiei timisorene in Germania.

CITESTE SI: Aproape 7 milioane de euro primesc cei care au terenuri in calea Centurii de Sud de la Timisoara. Primarul de Giroc si familia, viceprimarul si multi consilieri, printre beneficiari. Anuntul Guvernului

O delegatie mixta formata din reprezentanti ai Aquatim si ai Primariei Timisoara a mers zilele trecute la Munchen, pentru o intalnire de lucru cu omologii germani. La finele discutiilor, nemtii au oferit un cadou neasteptat delegatiei romane.

Directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, si viceprimarul Timisoarei, Imre Farkas, au primit din partea primarului bavarezilor, Manuel Pretzl, o mapa cu harti ale sistemului de canalizare din Timisoara, datand din anul 1895, gasite in arhiva orasului München.

De asemenea, germanii si-au aratat sprijinul fata de partea romana, pentru ca in viitor, la Timisoara, sa fie amenajat un muzeu al apei, ca parte a obiectivelor ce se vor realiza până in anul 2021, cand Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii.

Exit mobile version