Opinia Timisoarei

Harta Romaniei vaccinate anti COVID. Timisul, in top 10

Nici 45% din populatia eligibila, cu varsta de peste 12 ani, nu a fost vaccinata anti COVID in Romania pana acum, in conditiile in care la nivel european rata de vaccinare este de circa 61% cu cel putin o doza ai de 57-58% cu schema completa.
Pe langa Bucuresti, doar trei judete – Cluj, Constanta si Sibiu – au o rata de vaccinare de peste 50%, in timp ce Suceava, „Lombardia Romaniei” la inceputul pandemiei, se mentine la coada clasamentului, cu sub 28%.

Acoperire vaccinala in Romania:

39% populatie generala
44,3 % populatie eligibila ( 12+)
46,6% populatie adulta (18+)

Romania a depasit miercuri, la aproape 11 luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schema completa, insa procentul este la jumatate fata de multe tari europene.
Daca in luna octombrie ritmul de vaccinare anti-COVID a crescut considerabil, ca urmare a introducerii certificatului verde, de exemplu, in ultimele doua saptamani ritmul a scazut din nou.

Coodonatorul campaniei de vaccinare in Romania, Valeriu Gheorghita, spunea ca spera ca pana la finalul anului sa fie atinsa o rata de vaccinare de macar 50%.

Iata clasamentul pe judete, intocmit de Hotnews.ro!

Exit mobile version