Opinia Timisoarei

Harta capitanului Perrette, fixata in Piata Unirii. Ce a aparut nou in centrul cetatii la Timisoara? FOTO!

TIMISOARA. A fost luata in serios punerea in valoare a vestigiilor din zona istorica. Harta realizata de capitanul Perrette la inceputul secolului al XVIII-lea a fost montata la locul ei, iar in Piata Unirii a mai aparut o macheta.

Harta lui Perrette, care saptamana trecuta se afla in apropierea Domului Catolic, a fost mutata, coborata pe un soclu mai scund si amplasata in noua sa locatie, in zona bisericii sarbesti. Piedestalul a fost taiat, iar in vecinatate au fost puse si trei scaune din beton.

CITESTE SI: Nicio zi fara o aparitie surpriza in centrul istoric, la Timisoara! Vestigiile ingropate in Piata Libertatii, pomenite la suprafata! FOTO!

CITESTE SI: Timisoara, ca o jucarie! Detalii uimitoare pe macheta Centrului Istoric din Piata Libertatii. Ce lipseste? FOTO!

CITESTE SI: Primul plan al cetatii Timisoarei dupa venirea habsburgilor, expus in Centrul Istoric! FOTO!

O alta placheta metalica a fost amplasata in fata Casei cu Lei. Este vorba de de o reprezentare a conturului cetatii Timisoarei, a santurilor de apa ale orasului, dar si o reprezentarea a fortificatiilor de care avea parte cetatea in timpul stapanirii otomane. Sub reprezentarea grafica sunt scrise si datele tehnice.

 

Exit mobile version