Opinia Timisoarei

Haos in trafic la Timisoara in prima zi de scoala, provocat de strategia urbanistico – rutiera a primarului Nicolae Robu. Vezi FOTO cu nebunia de pe strazi!

TIMISOARA. Haosul instalat pe strazile Timisoarei inca de la primele ore ale diminetii de 16 septembrie, cu prilejul deschiderii noului an scolar, cand parintii si bunicii s-au grabit sa-si conduca copiii la scoala cu masina, a fost ca un adevarat vot de blam pentru strategia urbanistico-rutiera a primarului Nicolae Robu.

Ca si cum sapaturile la Pasajul Michelangelo nu ar fi fost indeajuns pentru blocarea traficului in zona centrala a orasului, primul gospodar al urbei a dat “verde” in graba, nu demult, si la lucrarile de modernizare a intersectiei din Piata Balcescu, astfel reusind performanta de a bulversa tot traficul rutier in partea de sud a orasului.

Daca aceste santiere au fac parte din strategia electorala a primarului Robu, atunci trebuie sa-l asiguram ca metoda a dat roade, intrucat numele sau a fost pe buzele tuturor conducatorilor auto care astazi au traversat intersectia din Piata Balcescu.


Nervi intinsi la maxim, claxoane, smecheri dubland coloana, indicatoare rutiere doborate in cautarea de locuri de parcare, bolizi condusi cu avariile pornite pe strazile cu sens unic, toate acestea au colorat traficul pe strazile adiacente Pietei Balcescu, dar mai cu seama pe strada Ciprian Porumbescu, unde coloana de masini s-a intins pe o distanta de aproape un kilometru, respectiv de la intersectia cu bulevardul C. Brancoveanu pana in Piata Balcescu, dar si pe comunicatiile Drubeta si Feldioara.

La fel de furiosi, dar imposibil de rapizi ca in pelicula Fast and Furios, au fost si conducatorii auto care, uitand de aglomeratia din prima zi de scoala, s-au aventurat pe Calea Sagului, conducand spre centrul orasului. Sute de limuzine si masini mai de toata ziua au fost parcate in jurul Colegiului National Banatean, politistii prezenti in zona preferand sa ramana pasivi in mijlocul “oceanului” de contraventii.

Daca cei din primarie si rutieristii s-ar gandi sa treaca la ridicarea masinilor parcate aiurea sau pe spatiul verde, cred ca ar trebui sa care cateva zile!”, a exclamat, razand, consilierul judetean Adrian Pascuta, care-si abandonase masina langa o bordura, pentru a-si conduce fiul catre clasa I.

Ca si cum aglomeratia tipica pentru prima zi de scoala nu ar fi fost de ajuns, pe Calea Sagului, la Piata Iuliu Maniu, o teava s-a spart, iar interventia muncitorilor de la Aquatim a blocat traficul. La orele pranzului, coada de masini se intindea de la intersectia cu Bulevardul Rebreanu si pana la Piata Iuliu Maniu, pe sensul de mers catre oras.


Catre orele amiezii, indicatorii de trafic s-au mai insanatosit, insa, dupa cum spunea unul dintre soferii blocati in haosul Pietei Balcescu, municipiul de pe Bega este bolnav de artrita rutiera, iar vindecarea pare, pe masura deschiderii de noi santiere, tot mai indepartata…

Exit mobile version