Opinia Timisoarei

Haos in trafic, balbaiala la Consiliul Judetean Timis. Nici dupa o luna de la anunt, CJT n-a fost in stare sa desfiinteze cele doua colace din plastic pe post de sensuri giratorii provizorii, intre Timisoara si Giroc. Se pregateste o banda speciala la scoala

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis sustine iarasi ca are solutia pentru fluidizarea traficului rutier pe Calea Timisoarei din Giroc. Greu insa cu punerea in practica.

CITESTE SI: Vin banii pentru inca o bucata din Centura Mica din jurul Timisoarei. S-a facut economie la licitatie de cateva milioane, care vor fi impartite altor proiecte 

In urma cu o luna, inainte sa inceapa scoala, CJT anunta ca va desfiinta doua sensuri giratorii dintre cele 4 amenajate provizoriu vara asta intre Timisoara si Giroc, dar si ca le va largi pe cele ramase. N-a reusit inca.

Acum, reprezentantii judetului spun ca pregatesc o banda speciala auto in dreptul scolii noi, pentru ca parintii sa-i lase copiii in siguranta la cursuri.

Vicepresedintele CJ Timis, Alexandru Proteasa, a tinut sa precizeze ca sensurile giratorii, care au costat 100.000 de euro, sunt provizorii si au fost montate la cererea Politiei si a locuitorilor din comuna. Atrage atentia si ca, de la montarea elementelor din plastic, nu au mai fost inregistrate accidente grave in zona.

„Sensurile giratorii de la Giroc, mereu accentuez ca sunt provizorii si vin ca umare a solicitarilor facute de Politia Rutiera, pentru siguranta traficului… intr-adevar, nu ajuta atat de mult la fluidizare, dar ajuta la siguranta. Nu a mai fost niciun accident in ultimele luni, cu victime, acolo.

La ultimele discutii cu proiectantul si cu Politia Rutiera, s-a convenit ca doua din acele patru sensuri sa fie largite. Pe termen lung avem solutia pentru Giroc, doua sensuri giratorii definitive. Vor fi facute si exproprieri, pentru ca asta este problema, nu detinem terenul la Consiliul Judetean”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepresedinte CJ Timis.

Reprezentantii Consiliului Judetean Timis au explicat ca vor ramane sensurile giratorii provizorii de la intersectiile cu strazile Aviatiei si Neptun care vor fi largite pentru a se putea circula pe cate doua benzi pe sens.

Pentru aceste lucrari se asteapta avizul de la Politia Rutiera. In plus, va fi construita o banda suplimentara pentru intrarea la noua cladire a scolii construita de autoritatile locale pe terenul fostei unitati militare din Giroc.

Consiliul Judetean Timis are in plan, pentru anul viitor, construirea a doua sensuri giratorii definitive pe Calea Timisoarei, in Giroc. Acestea vor fi la intersectia cu strazile Jupiter si Soarelui. De asemenea, va fi reconfigurata circulatia inainte de trecerea peste linia ferata, in fata supermarketului.

Exit mobile version