Opinia Timisoarei

Hackerul timisorean TinKode saltat de DIICOT dupa ce a spart sistemul informatic al armatei americane, NASA si Pentagon! VEZI cine este Razvan Manole Cernaianu, alias Tinkode

UPDATE: VEZI cine este Razvan Manole Cernaianu, alias TinKode

Hackerul roman care a spart cateva dintre cele mai sigure sisteme informatice din lume locuieste in Timisoara. Se numeste Razvan Manole Cernacianu. Dar nu numele din buletin i-a atras faima, ci porecla folosita de el pe internet. Isi spune Tinkcode. Tanarul se prezinta singur pe o pagina de socializare: „In viata de zi cu zi sunt o persoana normala care isi petrece foarte putin timp pe internet. Tot ce am realizat pana in acest moment a fost doar pentru a-mi hrani hobby-ul si sub nici o forma pentru a-mi gasi un loc de munca cum majoritatea cred, mai ales cei care ma iubesc negativ„.

Razvan Manole Cernaianu, alias TinKode este student in anul 1 la sectia de Informatica Romana din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.  Viorel Negru, decanul facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii de Vest Timisoara spune ca Razvan Manole Cernaianu nu era un student eminent si ca lipsea foarte mult de la cursuri. „Razvan Manole este student in anul 1 la Informatica romana, iar din situatii prezentei are foarte putine prezente, doar doua-trei la seminare si laboratoare, are un examen la care a cazut si un examen  la care a fost absent„, a declarat Viorel Negru. „Cand stapanesti respectul si diciplina de sine, atunci vei detine adevarata putere!” Iata filosofia de viata a celui mai vestit hacker de pe planeta, un tanar roman.

_____________________________________________________________________________________

 

TIMISOARA. Un tanar de 20 de ani din Timisoara a fost retinut in aceasta dimineata de procurorii DIICOT, fiind acuzat ca a spart serverele Armatei SUA, NASA si Pentagonului.  „Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala efectueaza cercetari fata de o persoana in varsta de 20 de ani, din municipiul Timisoara, sub aspectul savarsirii infractiunilor de acces fara drept la sisteme informatice, prin incalcarea masurilor de securitate si in scopul obtinerii de date informatice, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic si perturbarea grava a functionarii unui sistem informatic„, precizeaza DIICOT, intr-un comunicat.

Potrivit DIICOT, tanarul ar fi lansat atacuri informatice si ar fi accesat fara drept mai multe servere apartinand armatei Statelor Unite ale Americii, in scopul obtinerii de date confidentiale, pe care le-ar fi copiat si transferat in mod neautorizat in propriul sistem informatic.
Hackerul a procedat la postarea si divulgarea respectivelor date informatice catre public prin intermediul unui jurnal tip blog si pe un site web.
„Prin acelasi mod de operare, invinuitul a compromis si server-ul web apartinand National Aeronautics and Space Administration (NASA). In sarcina invinuitului se mai retine ca a accesat in mod neautorizat, lansand atacuri informatice asupra sistemului informatic si paginii de web apartinand Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Aparare – Pentagon„, spune sursa citata.
In acest scop, tanarul a conceput un program/aplicatie informatica, pe care l-a si oferit spre comercializare pe blogul personal, unde a postat si o inregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administratiei americane.

Prin activitatea infractionala, s-a produs blocarea temporara a sistemelor informatice atacate, restrictionandu-se astfel accesul la acestea si perturbandu-se in mod grav buna lor functionare„, arata procurorii DIICOT, care subliniaza ca au colaborat in investigarea cazului cu autoritatile judiciare americane – FBI si cu reprezentantii NASA.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version