Opinia Timisoarei

Gustarea de cel putin 100 de lei de persoana cu care Timisul vrea sa dea lovitura in turism

TIMISOARA. Se aduna cativa tarani din diferite localitati care vor pregati cel putin 15 gustari reci si vreo doua calde, dar si cateva racoritoare pentru grupuri de excursionisti. Toate astea pentru cel putin 100 de lei de persoana.

Este reteta cu care judetul Timis isi propune sa dea lovitura in turism, asteptand ca grupurile sa se inghesuie sa vina sa manance traditional, in natura.

CITESTE SI: Sa fie iarasi trenuri intre Timisoara si Serbia! Petitie pentru reluarea legaturilor feroviare 

Atentie, insa, pretul  de 100 de lei, este doar pentru mancare, nu si pentru transport sau alte drumetii in zonele in care se organizeaza aceste gustari, iar copiii sub 14 ani nu vor plati.

Transportul pana in localitatea unde are loc masa si excursiile in imprejurimi le vor suporta tot turistii care participa la aceste evenimente, organizate de o asociatie pentru promovarea turismului in Timis.

Astfel, o excursie de acest gen poate ajunge, pentru doua persoane, si la 400 – 500 de lei.

Ideea nu este una originala, ci este preluata de la Sibiu, acolo unde functioneaza de mai multa vreme.

Practic, doritorii se vor inscrie pe un site: eat-local.ro si tot acolo vor afla din timp unde se organizeaza aceste gustari.

Pe bufet de obicei se regasesc minim 15 specialitati gatite de cei din sat. Nu intervenim asupra gatitului in sine. Oamenii din sat sunt indrumati doar cum sa arate meniul, sa isi cumpere ingredientele din sat si ii ajutam, le spunem cum sa arate platourile, sa fie atractive. Proiectul se autofinanteaza prin biletele pe care le platesc participantii. Nu e nevoie de investitie, ci doar de implicarea unei echipe. Se plateste minim 100 de lei de persoana pentru cele minim 15 specialitati ce vor fi servite reci si unul sau doua preparate calde. Exista si partea de bauturi nealcoolice: ceaiuri din plante locale, siropuri, apa cu fructe. Alcoolul poate intra in partea de vanzare„, a declarat Cristian Cismaru, presedintele Asociatiei My Transilvania din Sibiu.

CITESTE SI: Sacii cu resturi vegetale adunate de prin curti, lasati la margine de strada in Timisoara, conduc la rampe ilegale de gunoi. Cum puteti scapa de ei

Pentru promovarea acestui tip de turism, in zona de vest a tarii vor fi organizate astfel de gustari la Margina, Crivina – Poeni, la Bogda – Buzad, Stanciova – localitati din judetul Timis. Vor va fi organizate evenimente de acest gen in Sat Batran – judetul Caras – Severin, dar si la Zarand in Arad.

Deocamdata au fost stabilite datele pentru Bogda – Buzad (1 septembrie) si Sat Batran (1 iunie), restul urmand sa fie anuntate in urmatoarele saptamani.

Exit mobile version