Opinia Timisoarei

Grupa extrem de dificila pentru BC Timisoara, dar „atractiva”

In Germania s-a tras la sorti, ieri, componenta grupelor FIBA Europe Cup, o competitie puternica, la care va participa si BC Timisoara din postura de castigatoare a Cupei Romaniei. Sortii nu au avut mila de alb-violeti si au harazit o grupa grea cu PGE Turow Zgorzelec (Polonia) – participanta sezonul trecut in Euroliga (Liga Campionilor la baschet) si doua echipe puternice din zona baltica, BK Ventspils (Letonia) si Pieno Zvaigzdes (Lituania).

“Este o grupa grea, dar extrem de atractiva. Din punct de vedere baschetbalistic, este o grupă solicitanta, dar in acelasi timp una care trezeste provocari. Turow a fost în Euroliga, Ventspils era o prezenta obisnuita în Euro Cup si chiar a jucat calificari pentru Euroliga, iar Pieno este o fruntasa a campionatului lituanian, cu jucatori care au trecut pe la diferite nationale ale acestei tari baltice”, a spus Dragan Petricevic, antrenorul BC Timisoara, conform bctimisoara.ro.

Program european pentru BCT:

28 octombrie: BK Ventspils (Letonia) – BC Timisșoara
4 noiembrie: BC Timisoara – PGE Turow Zgorzelec (Polonia)
11 noiembrie: BC Timisoara – Pieno Zvaigzdes (Lituania)
18 noiembrie: BC Timisoara – Ventspils
25 noiembrie: Turow – BC Timisoara
2 decembrie: Pieno Zvaigzdes – BC Timisoara

Primele doua clasate merg in faza a doua a grupelor. Cele mai bune doua formatii de pe locul al treilea din fiecare conferinta se califica, de asemenea pentru jocurile care vor avea loc in 2015.

 

Exit mobile version