Opinia Timisoarei

Grija mare, soferi! Avem RADARE FANTOMA in Timis! Nici nu stiti cine va filmeaza!

TIMISOARA. Pont util pentru soferii carora le place sa calce acceleratia. Radare sub acoperire patruleaza pe toate soselele.

Cei de la Politia Rutiera si-au marit arsenalul cu masini puternice, neinscriptionate, pe care le-au dotat cu aparate radar. Pe drumurile din Timis avem 2 astfel de autoturisme, iar vitezomanii cad in plasa rand pe rand, spun agentii de la Rutiera. In ultima vreme a fost intensificata folosirea acestora pe sosele, intrucat se dovedesc foarte eficiente. Aceasta pentru ca atunci cand le instaleaza pe cele la vedere, in masini de politie, soferii se avertizeaza unii pe altii prin semnale luminoase si cei mai multi scapa basma curata.

Practic, cu radarul fantoma soferii nici nu observa cine si cand ii filmeaza. Asa ca, circulati cu bagare de seama pentru ca politistii de la Rutiera sunt bine camuflati.

Agentii dezvaluie ca au reusit sa prinda cu ajutorul acestor radare fantoma o multime de soferi care calca pedala de acceleratie in trafic mai mult decat prevede legea.

Potrivit legii aparatele radar omologate pot fi montate pe autoturismele Ministerului de Interne, dar NU neaparat pe masini inscriptionate.

„Soferul beneficiaza mereu de prezumtia de nevinovatie. Daca se simt vreodata nedreptatiti pot contesta amenda, iar instanta va stabili daca au fost indeplinite toate conditiile impuse de lege„, sustine un avocat.

Asadar fiti precauti daca nu vreti sa ramaneti pietoni tocmai in aceasta perioada in care ar trebui sa plecati cu masina in vacanta. Nu uitati nici ca a crescut punctul de amenda.

Exit mobile version