Opinia Timisoarei

Greva spontana la primaria celei mai bogate comune din Timis! Ce nemultumiri au angajatii?

UPDATE: Primarul Victor Malac spune ca el nu a facut decat sa puna in aplicare o sentinta a instantei si ca este solidar cu grevistii.

A fost o greva spontana a angajatilor din primarie. In 2014 am avut un audit al Curtii de Conturi pintre care ne-a lasat masura sa diminuam salariul cu drepturile speciale si sporul de dispozitiv. Am pierdut in prima instanta, am facut recurs si am pierdut si a doua instanta. Am primit decizia in noiembrie 2015. In decembrie am dat dispozitie cu 1 ianuarie sa se puna in aplicare. Am inaintat-o la prefectura. Eu nu puteam sa nu pun in aplicare o sentinta a Curtii de Apel„, a explicat Victor Malac, primarul din Dumbravita.

Edilul a mai spus ca oamenii au dreptate ca au intrat in greva deoarece salariile li s-au diminuat semnificativ.

Au dreptate ca au intrat in greva pentru ca li s-au taiat salariile cam cu 600 de lei. Avem functionari care au sub 1000 de lei. La noi e volumul mare de munca. Nu pot sa le cer sa zambeasca oamenilor si ei sa se duca in fiecare luna acasa cu 800 de lei„, a spus Malac.

La negocieri a fost prezent luni si liderul de sindicat la care este afiliat sindicatul de la Primaria Dumbravita. In urma negocierilor s-a stabilit ca greva va continua marti.

__________

TIMISOARA. Greva spontana la Primaria comueni Dumbravita, cea mai bogata comuna din judetul Timis. Angajatii au iesit din birouri si refuza sa intre la lucru pana cand situatia lor se va rezolva.

Concret, in urma unui control mai vechi al Curtii de Conturi s-a decis ca angajatii acestei primarii incaseaza lunar, ilegal, fel de fel de sporuri, pe langa salariul de baza. Au urmat mai multe procese, iar primaria a pierdut in urma deciziei instantei de judecata. Acum conducerea institutiei s-a vazut nevoita sa puna in aplicare aceasta hotarare.

S-au taiat 600-700 de lei de la fiecare angajat din sporurile de dispozitiv, de la sindicat si altele. Am intrerupt lucrul si stam pe holul primariei, iar pe usa de la intrare am pus un afis ca e greva. Au fost procese in urma unei decizii a Curtii de Conturi si acum s-a aplicat o hotarare judecatoreasca„, a declarat unul din angajatii Primariei Dumbravita pentru opiniatimisoarei.ro.

Potrivit acestuia, salariul unui angajat al institutiei nu ajunge acum la 1.000 de lei.

Primarul din Dumbravita, Victor Malac nu a putut fi contactat pana la publicarea acestei stiri.

Comuna Dumbravita numara, la ultimul recensamant, peste 7.500 de locuitori, iar numarul acestora este in crestere el apropiindu-se in prezent de 10.000 de oameni.

Exit mobile version