Opinia Timisoarei

Greva continua. Sindicalistii din educatie, dupa intalnirea de la Guvern: Raspunsul va fi dat luni, la 10:00, dupa consultarea proiectului de majorare a salariilor

Sindicalistii din educatie au anuntat duminica, dupa discutiile cu premierul Nicolae Ciuca, ca luni, greva continua. Raspunsul la oferta Guvernului va fi dat luni la 10:00, dupa consultarea proiectului de majorare a salariilor.

CITESTE SI: Transalpina, soseaua dintre nori, se deschide in cateva zile. A fost zapada de 5 metri 

Guvernul le-a propus sindicalistilor o crestere salariala medie de 25% de la 1 iunie, 1.500 anual pentru personalul didactic de predare si auxiliar pana in 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, pana in 2027, precum si 50% prima transa din noua grila, de la 1 ianuarie 2024, noteaza News.ro.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, Marius Nistor, anunta ca Guvernul a propus, duminica, majorari salariale pentru angajatii din educatie in doua transe, o transa de la 1 ianuarie 2024 si o a doua transa din anul 2025. Acesta a precizat ca propunerile Guvernului vor fi aduse la cunostinta angajatilor din sistem si ca reprezentantii acestora se vor pronunta luni, la ora 10.

Este logic ca primeasca colegii nostri proiectul actului normativ si in functie de continutul acestuia ne vor da un raspuns pana maine, raspuns pe care il comunicam. Pana atunci, greva continua”, a afirmat Marius Nistor.

Marius Nistor a precizat ca prim-ministrul i-a anuntat ca proiectul actului normativ va fi pus in dezbatere publica.
intrebat daca vor fi recuperate cursurile care nu au fost predate in perioada grevei vor fi recuperate, liderul FSLI, Simion Hancescu, a raspuns: „scoala nu este magazin. Nu poti sa pui lacatul. In mod logic, lectiile care au fost predate trebuie recuperate”.

In acelasi timp, duminica, Guvernul a adoptat mai multe modificari, printr-o OUG, prin care sa fie echivalate mediile pentru materiile la care elevii ar fi trebuit sa sustina probele de competente. De asemenea, actul se refera la sustinerea examenului de titularizare doar prin proba scrisa, fara inspectia la clasa, dar si la anularea evaluarii la clasele a VI-a.

 

Exit mobile version