Opinia Timisoarei

Greu cu parcarea in centrul Timisoarei! UVT nu vrea Primaria Veche, ar putea primi la schimb un liceu

TIMISOARA. Planetele nu se aliniaza pentru primarul Nicolae Robu. Edilul Timisoarei tine mortis sa ridice o parcare supraterana de 10 etaje in locul fostei popote militare de langa Punctele Cardinale, cu toate ca nu are bani, insa cladirea si terenul nu apartin primariei, ci Universitatii de Vest.

Robu ar vrea sa faca un schimb de proprietati cu Universitatii de Vest si sa renunte la Primaria Veche, insa reprezentantii UVT nu se arata deloc interesati. Ar vrea mai degraba o alta cladire, un liceu in care sa-si deschida o scoala.

Joi, edilul-sef s-a intalnit cu conducerea UVT si a vizitat cladirea Primariei Vechi. Fara vreo concluzie insa. Rectorul universitatii, Marilen Pirtea, n-a fost prezent la intalnire, sustinand ca a avut treburi mult mai importante de rezolvat. Acesta sustine totusi ca este de acord cu un schimb, insa doar in conditiile in care oferta este facuta este una… corecta si corespunde cu „strategiile ulterioare ale UVT”.

„Suntem de acord sa cedam popota in schimbul unui acord corect, nu ne opunem cu absolut nimic. Vrem din partea Primariei o ofera corecta care sa corespunda cu strategiile ulterioare pe care dorim sa le punem in aplicare”, ne-a declarat Marilen Pirtea.

Anul trecut s-a vehiculat ca cei de la UVT ar dori „sa puna mana” pe cladirea in care functioneaza Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, dar Nicolae Robu refuza sa o cedeze.

„Domnul rector a spus ca Universitatea de Vest nu mai are la ora actuala asa de multi studenti incat sa fie de interes Primaria Veche pentru extinderea spatiilor de invatamant de care dispune. In schimb, Universitatea de Vest are un proiect de a-si crea o scoala proprie, chiar o gradinita, o scoala primara, cu gimnaziu si liceu. Ar fi interesata de o proprietate primita de la Municipiul Timisoara in care sa se preteze desfasurarea unor asemenea activitati. Liceul Ungureanu nu poate intra in discutie, dar noi analizam acum sa vedem daca putem sa acordam la schimb pentru popota si terenul de sub ea de la intersectia strazilor Popa Sapca si Oituz si, daca vom gasi o solutie, desigur ca vom fi de acord cu un schimb in acest sens”, ne-a declarat primarul Timisoarei.

In orice caz, de indata ce va fi gasita o solutie, municipalitatea trebuie sa faca si evaluari pentru proprietatile in cauza, pentru ca schimbul sa fie echitabil. Intrebat daca primaria va oferi la schimb tot un liceu, Nicolae Robu a raspuns „in principiu, tot din sectorul acesta va fi o cladire”. Reprezentantii Primariei Timisoara inca analizeaza problema pentru a gasi o solutie.

Exit mobile version