Opinia Timisoarei

Gheorghe Noditi, candidat la Primaria Timisoara: Stiu ce inseamna sa joci intr-o echipa, sa fii solidar cu colegii tai

TIMISOARA. Gheorghe Noditi, candidatul PDL la Primaria Timisoara, indeamna timisorenii sa voteze sanatos, oferindu-le, totodată, mere verzi. Aceasta este campania electorala atipica pe care Noditi o face in Timisoara.

Domnule Gheorghe Noditi, ati optat pentru un altfel de mesaj, transmitandu-le timisorenilor ca trebuie sa voteze sanatos. De unde aceasta idee?

Chiar daca pare ca e legat direct de profesia mea, adica cea de medic, mesajul reprezinta mult mai mult decat atat. Votand sanatos inseamna sa alegi in cunostinta de cauza, informat, cu mintea limpede si sufletul deschis. Asta incerc eu sa transmit pe parcursul campaniei electorale. E prea multa incarcatura negativa in politica, drept pentru care am decis sa transmit un mesaj pozitiv: unul verde si sanatos!

Cui se adreseaza mesajul dumneavoastra, domnule doctor?

Tuturor cetatenilor care doresc sa schimbe ceva in viata comunitatii, in mediul inconjurator si in peisajul din care fac parte. Schimbarea depinde de fiecare dintre noi.

Ati venit in fata timisorenilor cu un mar verde si cu un program sanatos, in care vorbiti si despre sport, in diverse forme.

Dupa cum probabil stiti, am absolvit liceul sportiv si am practicat handbal. stiu ce inseamna sa joci intr-o echipa, sa fii solidar cu colegii tai, atunci cand vrei sa demonstrezi ca esti cel mai bun, impreuna cu ceilalti. in ideea aceasta, eu chiar vreau sa promovez sportul, in toate formele lui. Timisoara are nevoie, pe langa o echipa de fotbal performanta si de sustinerea altor discipline sportive. in primul rand, am in plan sa transform o serie de terenuri virane, aflate in paragina intre blocuri, in locuri de joaca pentru copii si tineri. Nu sunt costuri uriase pentru a amenaja, intre imobile, cateva mese de ping-pong sau cosuri de baschet, fie sa trasezi un teren de mini-fotbal, volei sau handbal.

Sunt ramuri sportive in care tineri din Timisoara exceleaza, fara a fi promovati si sprijiniti financiar de catre autoritatile locale

Aveti dreptate. Avem inotatori cu rezultate foarte bune la nivel national si european. De asemenea, stiu ca Timisoara reprezinta unul dintre cele mai puternice centre ale dansului sportiv din Romania, cu rezultate excelente. Si ar mai fi multe exemple! Ce vreau ca timisorenii sa inteleaga este faptul ca au nevoie si de miscare, tocmai pentru a duce o viata sanatoasa. Nu vorbesc, evident, numai de tineri. Dupa o anumita varsta e chiar obligatoriu sa ne rupem de sedentarism dar, pentru asta avem nevoie, intr-o comunitate, de spatii publice, special amenajate. Nu toti timisorenii isi pot permite sa plateasca un abonament lunar la o sala de sport sau la bazinele de inot. Apropo, pentru ca vorbim de inot, am in plan, daca voi ajunge primar, sa deschid un bazin pentru polo si inotul de performanta. (P)

Exit mobile version