Opinia Timisoarei

Gheorghe Ciuhandu: Declaratiile domnului Robu il fac sa para un om periculos pentru acest oras

TIMISOARA. Gheorghe Ciuhandu il vede pe candidatul USL la Primaria Timisoarei ca un om slab, periculos pentru oras. Mai mult, Ciuhandu considera ca limbajul folosit de liderul PNL Timis este unul comunist si ca foloseste echipa Poli in scop electoral.

Ciuhandu spune ca presedintele PNL Timis nu are habar de Legea Administratiei Publice Locale, de Legea privind Statutul Functionarului Public si de Codul de Conduita al Functionarului Public – „cateva acte normative pe care ar fi trebuit sa aiba macar decenta sa le citeasca inainte de a se gandi sa candideze la functia de primar”.

Toate acuzele au venit dupa ce Nicolae Robu s-a plans ca Primaria Timisoara, prin Comisia de Ordine Publica, nu i-a dat aprobare sa puna prin oras panouri prin care sa ceara parerea cetatenilor in legatura cu Masterplanul, pentru ca „membri ai PNL sa impanzeasca orasul cu mese si flipcharturi pe care sa noteze, chipurile, nevoile cetatenilor”, precizeaza Ciuhandu.

„Consultarea cetatenilor pe marginea masterplanului ar fi fost o ipocrizie, atat timp cat reprezentantii partidului condus de Nicolae Robu nu au participat la repetatele dezbateri organizate pe marginea acestui subiect, iar in sedinta de Consiliu Local in care masterplanul a fost votat au fost singurul partid care nu a venit cu niciun amendament concret la conceptul de dezvoltare propus. (…) Din pacate, insa, domnul Nicolae Robu si subordonatii sai nu sunt capabili sa genereze astfel de proiecte”, a declarat primarul Timisoarei.

Gheorghe Ciuhandu s-a atacat si mai tare din cauza unor afirmatii pe care Nicolae Robu le-a facut in ceea ce priveste Partidul National Taranesc Crestin Democrat, partid al carui presedinte de filiala este.

„Cel mai grav lucru, insa, este limbajul folosit de Nicolae Robu la adresa PNTCD – unul parca decupat din limbajul comunistilor din perioada postbelica, singurii care si-au mai permis sa trateze astfel PNTCD. A vorbi despre o clica PNTCD care va zbura rapid denota reflexe bolsevice impotriva singurului partid istoric care si-a asumat mereu atat realizarile, cat si esecurile, in timp ce altii se dadeau la fund pentru a nu fi aratati cu degetul pe strada. Sunt declaratii a caror singura explicatie este mentalitatea indusa in cadrul fostei UASCR, in care a fost probabil educat Nicolae Robu. Declaratii de acest gen nu il fac pe Nicolae Robu sa para un candidat periculos la Primaria Municipiului Timisoara ci, mai degraba, un om periculos pentru acest oras”, a completat Ciuhandu.

Edilul a facut precizari si in ceea ce priveste subiectul Poli Timisoara, spunand ca Nicolae Robu este singurul lider politic care nu a inteles faptul ca subiectul nu este unul electoral, propunand cu buna stiinta variante nu doar iluzorii, ci si ilegale, menite doar sa amageasca suporterii polisti intr-un context electoral, considera primarul.

„Am convingerea ca aceste iesiri publice ale domnului Robu vor oferi timisorenilor ocazia sa il cunoasca cu adevarat si, prin votul pe care il vor da in 10 iunie, sa-i ofere prilejul sa evolueze pe o alta orbita din suficientele pe care sustine ca le are, inclusiv pe aceea a trairii mai dedicate pentru sine”, a conchis Ciuhandu.

_____

UPDATE: Nicolae Robu, despre PNTCD si Ciuhandu!

Presedintele PNL Timis ii raspunde primarului Timisoarei si spune ca respecta foarte mult Partidul National Taranesc Crestin Democrat, dar PNTCD-ul istoric, nu cel actual.

„Eu am tot respectul pentru PNTCD, dar pentru PNTCD-ul istoric, pentru cel al seniorilor Coposu, Ratiu, Diaconescu, s.a., care au indurat temnitele comunismului in toata floarea varstei lor si care si-au castigat pe veci un loc de onoare in istoria neamului nostru! Si ma intreb: or fi, oare, acesti seniori, multumiti, acolo in ceruri, ca dl. Ciuhandu si colegii sai au dus PNTCD unde se afla el astazi, ca, dupa ce a cersit o alianta cu oricine – pardon: cu Partidul Poporului nu stiu sa fi cochetat -, tocmai s-a impacat si a hotarat sa candideze din partea lui cu PNTCD Pavelescu, care tocmai a incheiat un protocol cu PDL, care…”, a raspuns Nicolae Robu.

PNL, PNTCD si FDR – Forumul Democrat German – au semnat in anul 2008 Alianta pentru Timisoara.

Exit mobile version