Opinia Timisoarei

Gerul si zapada, bucuria BUFNITELOR din Timisoara, de langa Castelul Huniade! Vezi SUPER FOTO cu HUHUREZII LA SOARE!

In vreme ce suratele lor vrabiile ori chiar porumbeii din pietele Timisoarei dau semne de neliniste, iar frigul de minus multe grade de afara nu este tocmai pe placul lor, celebrele bufnite de la Palatul Huniade par destul de incantate.

Ciufulite, stau in copacii de langa Modex precum conurile in brazii de Craciun si isi invart capetele din timp in timp cand cineva le tulbura somnul de peste zi. Aceasta pentru ca noaptea au treaba multa, mai ales acum, cu nametii astia care au alungat toti soriceii. Iar cand soarele e pe cer huhurezii au nevoie de odihna.

Copiii care trec prin zona se opresc sa le admire si uneori le mai agaseaza cu chiotele lor sau cu cate un bulgare ratacit. Atunci bufnitele asezate confortabil pe crengile incarcate de zapada mai deschid ochii mari si privesc cu manie spre cei care nu le dau pace. Dupa ce, pret de cateva clipe iti arunca o privire patrunzatoare cu un larg repros,  se intorc la somn.

Cum penajul le asigura un camuflaj aproape perfect, iar cu frigul naprasnic sunt obisnuite, bufnitele din copacii aflati in centrul Timisoarei, isi petrec zilele, nu in scorburi, la loc ferit, ci taman la drumul mare, bucuroase si de-un pic de soare.
Iar gerul…il trateaza cu indiferenta.

VEZI MAI JOS O  EXCELENTA GALERIE FOTO!

FOTO: Virgil Simonescu

Exit mobile version