Opinia Timisoarei

Germania ar putea introduce vaccinarea obligatorie. Multe spitale au deja sectiile de Terapie Intensiva pline

Introducerea obligativitatii vaccinarii impotriva Covid-19 pentru populatie, avand in vedere cresterea numarului de infectari si ratele scazute de vaccinare, e discutata de catre politicienii germani.

Cativa membri ai blocului conservator al cancelarului Angela Merkel au declarat duminica ca guvernele federale si de stat ar trebui sa introduca vaccinari obligatorii in curand, deoarece alte eforturi de a creste rata scazuta de inoculare a Germaniei, de doar 68%, au esuat, noteaza News.ro.

Am ajuns la un punct in care trebuie sa spunem clar ca avem nevoie de vaccinare obligatorie de facto si de carantina pentru cei nevaccinati”, a scris Tilman Kuban, seful aripii de tineret a Uniunii Crestin Democrate (CDU) a lui Merkel, in ziarul Die Welt.

Rata de incidenta a coronavirusului pe sapte zile din Germania a crescut duminica la cel mai inalt nivel de cand a inceput pandemia pentru a 14-a zi consecutiv, ajungand la 372,7 la nivel national.

In unele regiuni, incidenta a depasit 1.000, unele spitale raportand deja ocuparea in totalitate a unitatilor de terapie intensiva.

Recordul in cel de-al treilea val al pandemiei, in decembrie anul trecut, a fost de 197,6.

De la debutul pandemiei, in februarie 2020, in Germania au fost raportate 5,35 milioane de infectii cu coronavirus. Numarul total de decese este de 99.062.

 

Exit mobile version