Opinia Timisoarei

Generalul Nicolae Ciuca, noul premier desemnat al Romaniei

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat oficial joi nominalizarea actualului ministru al Apararii Nicolae Ciuca, propus de PNL, pentru functia de premier. Nicolae Ciuca, prezent si el la Palatul Cotrceni, a declarat ca va negocia cu toate fortele responsabile pentru a alcatui Guvernul intr-un timp foarte scurt.

Am fost foarte multumit si bucuros ca PNL a venit cu o noua abordare, s-a votat acolo, in unanimitate, un candidat care mi-a fost propus, in persoana domnului Nicolae Ciuca. Analizand intreaga situatie, si tragand concluziile care se impun, am decis sa il propun candidat de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciuca”, a afirmat presedintele.

Presedintele a calificat discutiile de joi ca fiind considerabil mai bune decat ultimele discutii.

Am reiterat la fiecare intalnire ca acum este nevoie de o solutie, reala, acum, criza politica trebuie sa se incheie, e nevoie de un Guvern care sa rezolve problemele care ii preocupa si pe romani, trebuie sa terminam cu aceasta criza, a durat prea mult, este inadmisibil sa continuam in acest sens”, a spus presedintele.

Klaus Iohannis a aratat ca avem o criza pandemica, iarna bate la usa, preturile la energie cresc si este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune in practica solutiile pe care autoritatile le-au gandit.

La declaratia presedintelui a fost prezent si premierul desemnat.

Am inteles incredintarea acestui mandat ca un gest de responsabilitate, pentru a putea depasi situatia de criza, pentru ca cetatenii sa benefieze de tot ceea ce poate un guvern in deplinatatea sa sa faca in actiunile pe care le intreprinde”, a declarat premierul desemnat, Nicolae Ciuca.

El a anuntat ca va negocia cu toate fortele responsabile, astfel incat intr-o perioada cat mai scurta sa reusim sa fie format Guvernul si sa fie aprobat de Parlament, noteaza News.ro.

Exit mobile version