Opinia Timisoarei

‘Gata cu semaforisoara!’? Primaria cumpara 345 de noi semafoare la Timisoara

TIMISOARA. ”Gata cu semaforisoara. Azi am demontat 23 de semafoare inutile, care doar ne-au enervat în trafic. Continuam cu alte încă o sută. Până acum am dat jos peste 150 de corpuri de semaforizare.

Nu le aruncăm, le vom folosi acolo unde chiar va fi nevoie în viitor. Semafoarele nu mai trebuie să fie o afacere, ci să îmbunătăţească traficul„, anunta primarul Dominic Fritz in 12 septembrie anul trecut intr-un mesaj triumfator pe Facebook.

Nu se stie cate semafoare a indepartat efectiv din trafic administratia, dar, daca e sa calculam din declaratiile primarului Dominic Fritz este vorba de aproape 300.

La cinci luni de la acel anunt, vineri, 10 februarie, societatea Primariei Timisoara Drumuri Municipale a lansat o licitatie pentru cumpararea a 345 de semafoare LED. Cauta un furnizor si pune la bataie peste 120.000 de euro cu TVA.

SDM achizitioneaza semafoare LED pentru modernizarea intersectiilor vechi de pe raza municipiului Timisoara, inlocuirea celor avariate datorita evenimentelor rutiere si pentru realizarea de intersectii noi, cerute de Primaria Timisoara„, se arata in documentatia postata in Sistemul de Achizitii Publice de catre Societatea Drumuri Municipale.

Conform caietului de sarcini, SDM vrea sa cumpere:
– semafor pentru vehicule Ø300 – 3 buc;
– semafor pentru vehicule Ø200 – 100 buc;
– semafor pentru vehicule Ø100 – 65 buc;
– semafor pentru pietoni Ø200 – 155 buc;
– semafor Verde Intermitent Dreapta (VID) Ø200 – 5 buc; – semafor Galben Intermitent Pieton (GIP) Ø200 – 11 buc;
– semafor pentru tramvaie – 6 buc;

Firmele interesate isi pot depune ofertele pentru cele 345 de semafoare pana in 27 februarie.

Exit mobile version