Opinia Timisoarei

Gata cu cumparaturile in Kaufland, Auchan, Real, Billa, Carrefour sau Lidl in week-end? Supermarketurile s-ar putea inchide sambata si duminica in toata Romania. Afla de ce!

Lovitura grea pentru marile magazine din Romania! Supermarketurile ar putea fi nevoite sa isi inchida portile la sfarsit de saptamana. O propunere in acest sens a fost facuta de Comisia pentru Agricultura din Camera Deputatilor.

Parlamentarii cred ca, daca supermarketurile vor fi inchise sambata si duminica, romanii vor da navala in piete sa isi cumpere cele necesare si in acest fel producatorii autohtoni vor avea de castigat.

Marile magazine decapitalizeaza producatorii romani. Legea le permite un statut de forta in negocieri cu comerciantii si vreau sa pun pe picior de egalitate producatorii cu supermarketurile„, a precizat deputatul PNL Marin Anton, vicepresedintele Comisiei pentru Agricultura, cel care a initiat proiectul.

El a mentionat ca proiectul se afla in stadiul de dezbatere cu reprezentantii supermarketurilor, insa a mentionat ca le-a cerut in urma cu trei luni date referitoare la vanzarile produselor romanesti, insa nu a primit niciun raspuns.

Pe de alta parte, lanturile de magazine mari nu sunt de acord cu aceasta masura, avand in vedere ca aproape 30% din vanzarile lor au loc in weekend.

Mai mult, reprezentantii supermarketurilor au avertizat ca ar putea urma concedieri, in cazul in care ideea va fi aplicata.

Conform propunerii, aceste magazine ar urma sa fie inchise de sambata de la ora 14:00 si pana luni dimineata.

Exit mobile version