Opinia Timisoarei

Gata, avem constructor! Asocierea de firme din care face parte si Umbrarescu se apuca sa termine Centura Sud la Timisoara

TIMISOARA. Ramasa la un stadiu de nici 60% realizare, Centura de Sud Timisoara are un contract ferm semnat cu castigatorul licitatiei pentru finalizarea lucrarilor, dupa ce CNAIR a reziliat contractul cu italienii de la Tirrena Scavi.

Dintre cele 5 oferte depuse la finele lunii aprilie, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere stabilise ca Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL intruneste toate conditiile pentru terminarea acestui obiectiv esential pentru Timisoara.

Marti a fost semnat si contractul cu constructorul.

In cursul zilei de astazi, 27 iunie, la DRDP Timisoara a fost semnat contractul pentru “Executia lucrarilor din cadrul obiectivului Varianta de Ocolire Timisoara Sud – rest de executat” cu firma declarata câstigatoare in urma licitatiei: Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL.
Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a UE 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani„, transmit reprezentantii CNAIR.

Din momentul in care va fi dat ordinul de incepere a lucrarilor, asocierea de firme va avea un an la dispozitie sa finalizeze soseaua.

Dupa constituirea garantiei de buna executie de catre constructor, vom emite ordinul de incepere a lucrarilor, conform conditiilor contractuale. Constructorul are termen apoi 12 luni pentru a finaliza lucrarile”, a mentionat Nicoleta Pordea, director regional DRDP Timisoara.

La data rezilierii contractului anterior, in decembrie 2022, progresul fizic al lucrarilor era de 58,26%.

 

Exit mobile version