Opinia Timisoarei

Garnizoana militara din Piata Libertatii din Timisoara este oficial a Ministerului Culturii. Aici va fi Muzeul Revolutiei Romane

TIMISOARA. Este oficial, fosta garnizoana militara din plin centrul Timisoarei apartine de astazi Ministerului Culturii. Anuntul a fost facut de Sorin Predescu, directorul Directiei Judetene de Cultura Timis.

CITESTE SI: Ministrul Culturii, praf si pulbere, la Timisoara. Habar nu are ce infrastructura va avea orasul in 2021 cand devine Capitala Europeana a Culturii

Semnarea protocolului de predare- primire a cladirii comenduirii garnizoanei pentru Muzeul Revolutiei. Mandru. In sfarsit. A durat ceva timp. Să iasa bine! (remarcati decorul)„, a scris Predescu pe pagina sa de Facebook, alaturi de o fotografie cu momentul oficial al predarii – primirii imobilului.

Greul abia acum incepe, deoarece urmeaza lucrari de reparatii la aceasta cladire, lucrari care vor dura ani de zile.

Saptamana trecuta, ministrul Culturii, Daniel Breaz, anunta ca in acest loc ar urma sa functioneze Muzeul Revolutiei, insa acesta nu a putut preciza cat vor dura lucrarile de reparatii si care este data estimativa pentru deschiderea noului muzeu. Cert este ca acesta nu va fi deschis in anul 2021 cand Timisoara va fi Capitala Culturala Europeana.

De-a lungul timpului au mai fost dispute pe aceasta cladire. In mandatul trecut, fosta garnizoana militara a fost data Consiliului Judetean Timis pentru mutarea, aici, a Bibliotecii Judetene. Conditia era ca intr-un an de zile, CJ Timis sa se apuce macar de renovat. Cum aceasta conditie nu a fost indeplinita, Ministerul Apararii Nationale si-a luat inapoi cladirea. Nu foarte usor, mai ales ca primarul Nicolae Robu a solicitat acest imobil sa fie dat in administrare Primariei Timisoara, pentru a-l renova si a construi aici Muzeul Revolutiei.

Oricum, cladirea a ajuns, totusi, inapoi, la Ministerul Apararii Nationale, iar ulterior s-a gasit solutia ca aceasta sa fie predata Ministerului Culturii pentru ca acesta sa investeasca in renovare si in amenajarea mult – asteptatului Muzeu al Revolutiei Romane.

Exit mobile version