Opinia Timisoarei

Garda de Mediu a amendat Primaria Timisoara cu 60.000 de lei pentru mizeria de pe strazi. Ce masuri urgente au cerut comisarii

TIMISOARA. Au constatat ceea ce timisorenii vad de luni de zile pe strazi si se revolta. Pentru jegul de pe strazi comisarii Garzii de Mediu au aplicat amenda Primariei care nu e in stare sa asigure serviciul de curatenie.
Aceasta in conditiile in care angajatii municipalitatii nu reusesc nici sa-i mobilizeze pe maturatorii firmei Brantner cu care are contract si nici sa-i controleze pentru a se asigura ca-si fac treaba.

CITESTE SI: Mizeria de pe strazile din Timisoara, ‘bucuria’ proprietarilor de spalatorii auto. ‘Nu stam o clipa, e nebunie’

Pe langa amenda de 12.000 de euro, comisarii au dispus masuri urgente.

Urmare a apariției în presa scrisă și televizată a numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă în Municipiul Timișoara, comisarii GNM CJ Timiș au efectuat operativ un control pe raza teritorial administrativă a Municipiului Timișoara, în vederea verificării stării de salubrizare a localității, ocazie cu care s-a constatat că aspectele reclamate se confirmă: starea de salubrizare în Municipiul Timișoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate abandonări de deșeuri, măturatul stradal pe lângă borduri lipsește cu desăvârșire, frunzele nu au fost colectate și predate către operatori autorizați.
Pentru neconformitățiile constatate comisarii GNM CJ Timiș au aplicat sanctiune contravențională, în valoare de 60.000 lei, conform art. 96 alin (2) pct. 3 din OUG 195/2005 cu modificări și completări ulterioare și au dispus măsuri urgente pentru salubrizarea stradală, respectiv prezentarea la GNM CJ Timiș a unui grafic de salubrizare pe străzi„, transmite Luci Musuroi, comisar sef Garda de Mediu Timis.

Coordonarea, monitorizarea, evaluarea si controlul furnizarii serviciilor publice locale si a prestatorilor acestora„, se afla printre atributiile city-managerului Matei Creiveanu, cel ales de Dominic Fritz dintre ‘sute de CV-uri’. Verificarea felului in care se face curatenie pe strazile orasului se afla cuprinsa in contractul de management pe care Matei Creiveanu l-a incheiat cu municipalitatea la momentul angajarii sale in Primaria Timisoara.

Va reamintim, firma Brantner are un contract incheiat in 2019 cu Primaria Timisoara, pe 4 ani, pentru suma maxima de 18 milioane de euro.

Zilele trecute, primarul Dominic Fritz a spus ca in acest an va suplimenta cu 8 milioane de lei banii pe care municipalitatea ii plateste firmei care, teoretic, asigura curatenia stradala in Timisoara si a anuntat ca pentru urmatorul contract de salubrizare va cumpara serviciile unui consultant.

CITESTE SIA gasit o solutie la mizeria din oras. Dominic Fritz creste cu 8 milioane de lei banii pentru firma de curatenie Brantner. Va cumpara si serviciile unui consultant extern pentru viitorul contract de salubrizare pentru Timisoara

In campania electorala, Dominic Fritz promitea un program de curatenie ‘Zero gunoaie in Timisoara’, cu 3 directii de actiune, sustinand pe atunci ca orasul e murdar, iar faptul ca Primaria nu-si face datoria denota o lipsa de respect fata de cetateni.

VIDEO: cititor opiniatimisoarei.ro

UPDATE: City-managerul Timisoarei, mesaj sfidator pentru comisarii Garzii de Mediu care au amendat primaria pentru mizeria de pe strazi: Sa se duca sa vada si miile de tone de gunoaie de pe traseul Centurii Sud

 

Exit mobile version