Opinia Timisoarei

‘Garajiada’ s-a mutat in cealalta parte de oras, la Timisoara. Unde au inceput demolarile

TIMISOARA. Daca in sudul Timisoarei, in cartierul Soarelui aproape toate garajele au fost demolate si s-a trecut deja in zona Girocului, iata ca muncitorii Primariei au mai deschis un front in partea de nord.

CITESTE SI: Timisoara, in topul mondial al oraselor in privinta inovarii, alaturi de Bucuresti. Clujul a disparut din clasament 

Garajiada a pornit acum in zona Lipovei, unde rand pe rand constructiile dintre blocuri vor fi puse la pamant.

Primele facute bucati sunt garajele de langa Piata Noua, unde in locul lor vor fi amenajate un parc si parcari.

Operatiunea e de durata, dat fiind faptul ca in tot orasul sunt cateva mii de astfel de constructii pe domeniul public, iar potrivit municipalitatii, toate vor fi daramate.

Fac apel la timisoreni sa nu si mai cumpere garaje, ca isi dau banii de pomana. Noi vom ajunge sa demolam toate garajele. Au mai ramas doar acolo unde juristii nu au dat inca unda verde. Toate procesele in instanta le-am castigat. N-avem cum sa pierdem, pentru ca toate garajele sunt facute pe domeniul public. Unele contracte cu fosta administratie au clauza de despagubire, altele nu. Pe cetatenii care aveau clauza i-am despagubit, pe ceilalti, nu. Din respect fata de ei, ii rog sa nu mai mearga in instanta, sa ne franeze pe noi. Isi cheltuiesc niste bani cu avocatii si e pacat. Daca nu au fost atenti cand au incheiat contractele, acum este prea tarziu, judecatorii nu au cum sa le dea castig de cauza”, a spus recent primarul Nicolae Robu.

Va reamintim, in partea de sud, pe strada Dumitru Juganaru (fosta Albac) se amenajreaza o noua parcare dupa ce au fost distruse mai multe baterii de garaje.
Totodata, in zona Soarelui au fost amenajate doua parcari mari, iar alte doua sunt in lucru pe Sirius, in apropierea locului de joaca.

Locuri de parcare se fac si intre blocurile de pe strada Uranus si de pe Andrei Istvan.

La jumatatea lunii noiembrie, Nicolae Robu anunta ca sunt in linie dreapta procedurile pentru construirea unei parcari multinivel in zona Pietei Dacia, pe strada Ulmului.

Exit mobile version