Opinia Timisoarei

Gara de Nord din Timisoara, inecata in gunoaie. Mormane de mizerie troneaza printre trenuri. VEZI IMAGINI INGROZITOARE!

TIMISOARA. Principala poarta de intrare in Romania, venind din Occident pe calea ferata, Gara de Nord din Timisoara, este un adevarat focar de infectie. Intre sinele de tren zac mii de sticle din plastic, pahare, carpe, pungi, ambalaje si alte deseuri, mai ceva ca la groapa de gunoi a orasului care se doreste in 2021 Capitala Culturala a Europei.

O filmare realizata de un cititor al opiniatimisoarei.ro ieri in Gara de Nord din Timisoara te infioara. Pe imaginile surprinse de cameramanul amator se poate vedea dimensiunea unei adevarate rampe de gunoi. Liniile de cale ferata ce duc la peroanele statiei Timisoara Nord, precum si spatiul verde dintre ele aproape ca au fost ingropate in gunoi.

Surse din randul mecanicilor de locomotiva, care vin si pleaca cel mai des din gara, au declarat pentru opiniatimisoarei.ro ca mormanele de deseuri cresc de la o zi la alta si se tem ca nu cumva, la un moment dat, sa se produca un accident, deoarece multe din gunoaie ajung pe linii si ar putea crea dificultati conducatorilor de trenuri. Acestia sustin ca, cel mai probabil, timisoreni care vor sa scape de gunoaie, in loc sa le duca la deponeu contra cost, prefera sa se strecoare in zona triajului si sa le arunce intre sine. Acestora li se adauga si calatorii certati cu bunul simt care obisnuiesc sa azvarle pe geamuri tot felul de resturi.

In zona cailor ferate, responsabilitatea curateniei apartine companiei CFR.

Reprezentantii CFR de la Regionala Timisoara, insa, paseaza responsabilitatea dintr-o ograda in alta. Cei care administreaza liniile spun ca de vina sunt cei de la CFR Calatori si ca femeile de serviciu care curata vagoanele arunca pur si simplu deseurile pe linii.

Nu este vorba despre curatenia din gara, este vorba despre curatenia care se face in vagoanele de calatori. Arunca mizeria peste tot in gara. Nu avem o firma care sa intretina curatenia pe linii. Sunt mai multe structuri CFR, printre care si CFR Calatori, si noi, si CFR Marfa. Imi arunca pe linie cei care fac curatenia in vagoane. Eu nu am cum sa platesc firma, ma duc cu amaratii mei de muncitori si periodic fac curatenia in urma celor care nu-si fac treaba„, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Mircea Benec, director Regionala CFR Timisoara.

Video-ul nu poate fi incarcat.

 

Exit mobile version