Opinia Timisoarei

Gafa USR PLUS va fi… indreptata. Dupa ce a iesit la iveala ca l-a cooptat pe turnatorul la Securitate al Hertei Muller in Consiliul Stiintific al Muzeului Satului Banatean de la Timisoara

TIMISOARA. Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis din partea USR PLUS Cristian Mos precizeaza ca va ‘repara’ gafa facuta zilele trecute cand a anuntat schimbari in Consiliul Stiintific al Muzeului Satului Banatean, pe care il are in subordine, unde l-a cooptat pe turnatorul la Securitate al scriitoarei Herta Muller, castigatoare a premiului Nobel pentru Literatura.

Presa a scos la iveala faptul ca Walther Konschitzky se numara printre cei care au dat note despre scriitoarea plecata din Banat in urma cu multi ani in Germania, dupa ce familia i-a fost persecutata.

In urma informatiilor aparute in articolele din presa locala, cu privire la colaborarea domnului Walther Konschitzky cu Securitatea, va anunt ca, in aceasta dimineata, am purtat o discutie atât cu directorul Muzeului Satului Banatean, domnul Danut Radoslav, cât si cu o parte dintre membrii Consiliului de Administratie al Muzeului si am primit asigurari ca numirea domnului Walther Konschitzky in Consiliul stiintific o sa fie revocata in cel mai scurt timp. In locul dumnealui, o sa fie numita doamna Daniela Crainic, Presedintele Asociatiei Lunca Poganisului – asociatie care are ca scop identificarea, conservarea si promovarea valorilor culturale si naturale locale si ale patrimoniului local„, transmite Cristian Mos, vicepresedintele USR PLUS al Consiliului Judetean Timis.

Mos ii prezenta in urma cu cateva zile pe Facebook pe noii membri: Raluca Rusu peisagist, Ioan Viorel Boldureanu etnolog, Ovidiu Hrin designer, Walther Konschitzky scriitor si Alina Negru arhitect, despre care spunea ca ‘vor aduce plus valoare in aceasta institutie care are mare nevoie de un suflu nou si de o directie care sa ne ajute sa o transformam intr-un reper pentru zona de vest a tarii’.

Exit mobile version